Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårda bud på Maxim

/

Idag drar hårdrocken från Göteborg in i Gävle. Detta i form av världsberömda In Flames med tre miljoner sålda plattor och dess ännu hårdare förband Death Destruction som består av medlemmar från Dead By April, Hammerfall och Evergrey. Utsålt – förstås.

Annons

Anders Fridén, sångaren i metalbandet In Flames, är knappast förvånad över det stora intresset. Ja, bandet är ju vana vid att spela på betydligt större arenor än Maxim.

– Eftersom vi inte gjort någon nordisk klubbturné sen 2007 ville vi verkligen göra detta under denna vår, säger Fridén. Det är häftigt att komma nära publiken utan dessa stora diken framför scenerna under spelningarna i det större formatet. Senast vi spelade i Gävle var på Gasklockorna för fem år sen, men jag har ingen aning om hur det ser ut där vi ska lira den här gången.

För kort tid sedan kom kvintetten hem från en världsturné som gick till tre kontinenter: ett härligt somrigt Australien, (Syd-)Afrika och Nordamerika där In Flames är synnerligen populärt med en andraplats på USA:s hårdrockslista bland meriterna.

Senaste albumet, det tionde i raden, ”Sounds Of A Playground Fading” släpptes i juni förra året och blev genast en succé.

– Ja, det rullar på och spelschemat efter lite semester i maj är fulltecknat, berättar Anders Fridén. Men sommarens enda spelning i Sverige gör vi på Metaltown hemma i Göteborg i mitten på juni.

Är ni rentav större utomlands än i hemlandet?

– Nej, det vill jag inte säga. Det är ju bara det att exempelvis Tyskland och USA har ett betydligt större befolkningsunderlag. Men vi är naturligtvis nöjda när det kommer 8-9000 till Scandi navium för att se oss.

Varför inte Getaway Rock Festival någon gång?

– Ja, varför inte. Hittills har det inte blivit någon spelning där, jag har bara varit på plats privat en gång för att se kompisarna i Deftones.

Efter Gävle väntar en tripp till Finland och spelningar i Seinäjoki, tammerfors, Uleåborg och Jyväskylä innan turnén avslutas på Debaser (Slussen) i Stockholm den 2 maj.

Mer läsning

Annons