Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härenstam tvingas ställa in

/

Annons

Till hösten skulle skådespelaren Magnus Härenstam spela sin humormonolog ”Morsning & goodbye” på Intiman i Stockholm. Nu tvingas han ställa in alla föreställningar på grund av cancer i ryggen.

Magnus Härenstam, 71, vårdas på sjukhus sedan han har drabbats av cancer i ryggen.

– Tumören har upptäckts i ett relativt tidigt skede och allas förhoppning är att behandlingen ska ge positiv effekt, meddelar han i ett pressmeddelande.

Sjukdomen innebär att han nu tvingas ställa in alla föreställningar av sin humormonolog ”Morsning & goodbye” på Intiman i Stockholm, som skulle få premiär i augusti.

– Alla biljetter till höstens föreställningar löser vi tillbaka, meddelar Janne Andersson som producerar föreställningen tillsammans med Vicky von der Lancken.

För närvarande är Magnus Härenstam trött av behandlingarna men hoppas kunna återse publiken nästa höst.

– Föreställningen är inte nedlagd - jag måste bara ta en paus.

I höst har Magnus Härenstam också en av huvudrollerna i ”Sam tar över”, en pedagogiska dramaserie som kommer att sändas i SVT:s Barnkanalen till hösten. Programmet är redan inspelat och kommer inte att påverkas av sjukdomen.

Magnus Härenstams dotter, Smulan Härenstam, befinner sig på semester och har i nuläget ingen ytterligare information att ge om sin pappas hälsotillstånd.

– Magnus har inget övrigt att tillägga, utan önskar nu bara lugn och ro för sitt tillfrisknande, hälsar hon per mejl.

År 2003 gick Magnus Härenstams förra hustru, Anita Härenstam, bort i cancer. För några år sedan drabbades han själv av prostatacancer som han sedan tillfrisknade från, något som han berättar om i den nu inställda föreställningen ”Morsning & goodbye”. Förra sommaren fick han dessutom en svår blodpropp i benet och tvingades ställa in sin medverkan i flera föreställningar av ”Viva la Greta” på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Mer läsning

Annons