Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedesunda hyllar sina nya hjältar

/

Annons

På lördag eftermiddag förväntas boende i Hedesunda med omnejd gå man ur huse för att hylla byns nya hjältar, eller ska vi säga idoler.

Klockan 16 på torget i centrum kommer nämligen sångfågeln Alice Svensson och hockeytalangen Anton Persson att få ta emot folkets jubel.

– Båda kommer att vara där, såvida inte Anton är upptagen av spel när Brynäs möter Skellefteå i Elitserien. I sådant fall får någon anhrig ta emot uoppvaktningarna i hans ställe, berättar Roger Westblom, eldsjälen som naturligtvis är den som håller i trådarna för arrangemanget.

Både Idol-Alice och JVM-Anton nådde inte riktigt anda fram, men även silvermedaljörer är ju värda att firas. Och det är inte klokt att lilla Hedesunda kan få fram så många talanger i olika sammanhang.

Nils Axelsson, som gick till finalen i Lilla Melodifestivalen förra året, är en annan ung person som satt Hedesunda på kartan. Även han och andra som är medlemmar på Helges i Andersberg kommer att delta i hyllningskören. Med tanke på kylan och att arrangemanget hålls utomhus så görs sånginsatserna på singback-manér.

– Och så ska det fyrverkerier, tal och annat smått och gott i ett komprimerat 1,5 timmes program, säger Roger Westblom.

Mer läsning

Annons