Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helkväll för ­lokala komiker

/

Stand up-klubben Gasta går försommaren till mötes via en helkväll med hemmasonen Niklas Folkegård.

Annons

– Denna kväll blir lite speciell. P4 Gävleborg kommer och spelar in hela standup-showen. De vill lyfta fram Gävleborgs lokala komiker, så därför kommer kvällen i huvudsak att bestå av sådana, hälsar ”Gerda” Bylund i Gasta-styrelsen. 

Niklas Folkegård bor numera i Stockholm. Han brukar ofta lyfta fram det genuina om Gävle i sina skämt. Han är också en mycket omtyckt och återkommande röst som kåsör i P4 Gävleborg. 2005 fick han Gävle kommuns honnörspris för sina radiokåserier.

Niklas är också en skicklig improvisatör och hittar ofta saker ute i publiken som han skojar om. Han har även ett förflutet som fakir i gycklargruppen Vazir. Med sin mångsidiga komik, där både sång, musik och trolleri kan förekomma, gör att han är mycket mer än en vanlig komiker. Niklas humor kan beskrivas som ”fryntlig, medryckande och positiv med udd och intelligens”.

Malin Appeltoft från Stockholm och kvällens ende komiker som inte har anknytning till länet. Malin började med standup 2008 efter att hon hade gått en kurs för Thomas Oredsson. Hon ses som ett stjärnskott på standuphimlen och är redan prisbelönt för sina prestationer på scen. Malin är skicklig på att anpassa sin humor efter målgruppen och eftersom hon är en skarp och innovativ observatör så träffar hon alltid mitt i prick. Malin har gästat Gasta flera gånger förr och är alltid lika uppskattad.

Följande skara roliga gävleborgare ska också hjälpa till med att göra denna kväll speciell:

• Stefan Söderblom, skojfrisk Årsundabo och Gastas ordförande.

• Mathias Heldevik, har gett Torsåker ett ansikte på humorhimlen.

• Anna Siekas, Gävles vassaste tunga.

• Gerda Bylund, Gävles galnaste biblioteksassistent.

• Peter Drake, värdig silvermedaljör i ståupp-tävlingen ”Bungy Comedy”.

• Janne Dahlberg, Gävles roligaste krögare.

• Manne Nilsson, från Gnarp, bara det är ju roligt.

• MC: Hans Carstensen, En av grundarna till ståupp-föreningen och är dess ständige komikerkung.

Mer läsning

Annons