Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helkväll med ny bluesstjärna

/

Annons

En helkväll med blues, soul och countryrock. Det är vad CC-puben erbjuder när inte mindre än fyra akter är bokade, ett sällskap som är ute på en Sverige-turné som inleddes i Uppsala gångna helg.

– Vi börjar i mellan-Sverige och fortsätter sen med två delar, en i norr och en i söder och därefter åker vi ut i övriga Europa, berättar Conny Rodson, en nytänd stjärna på den svenska blues- och soulhimlen.

Han är 28 år och kommer från Dala-Järna men bor numera i Stockholm och som artist har han bara figurerat sen 2007 med ett snabbt genombrott. Det var då han vann Publikens pris på Mönsterås Bluesfestival och hans låt ”Fett me Blues” spelades flitigt på alla tv-kanaler i en massiv reklamkampanj där supermodellen ”Emma Sjöberg” hade huvudrollen.

– Sen vann jag priset som bästa soulartist på European Music Awards med hjälp av min egen signaturgitarr, ”Conny Rodson Signature Series, som jag har ihop med ihop med Fender/Eagle och som kommer att släppas i hela världen. Det är ingen stor skara i Europa som förevigas på detta sätt.

En del recensenter har jämfört honom med storheter som Jonny Lang och Eric Clapton. Debutskivan släpps nu i vår, titeln är ”Som en Luffare”. På turnén har han en basist och en trummis med sig.

Amerikanen Bob Malone, en annan av kvällens akter, sägs spela lite popigare gospel-soul. Han har delat scen med storheter som Leon Russel och Al Green.

Karen Nash är född i Texas och uppvuxen i Kalifornien. Men hennes musikaliska rötter hittar man i Nashvilles country och folktraditioner.

Southern Skyline är ett ungt band som redan hunnit med en inspelning hos den i branschen smått legendariske Conny Wall samt en turné i USA. Detta beskrivs som countryrock i den lite skitigare skolan med Graham Parson och Rolling Stones-influenser.

Mer läsning

Annons