Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström dubbel vinnare

/
  • Håkan Hellström, dubbel vinnare på P3 Guld-galan i Göteborg. Här på en arkivbild.

Annons

Håkan Hellström är årets stora vinnare. På lördagens P3 Guld-gala i Göteborg blev han dubbelt belönad. Han fick pris som årets artist och kunde dessutom gå hem med livepriset Guldmicken.

För drygt en vecka sedan fick en förvånad Håkan Hellström ta emot priset för bästa manliga artist på Grammisgalan. Den här gången blev det dubbelt upp för den glade göteborgaren. Han var nominerad i två kategorier och tog hem priserna i båda, dels som årets artist, för plattan ”För sent för edelweiss”, dels som årets bästa liveakt.

Grammisgalans stora vinnare Kleerup fick däremot gå hem tomhänt från P3 Guld-galan.

Årets nykomling blev, inte helt oväntat, Lykke Li för plattan ”Youth novels” medan Johnossi tog hem spelet i kategorien årets grupp. Årets låt stod Markus Krunegård för med ”Jag är en vampyr” som nästan spelats sönder i P3 under 2008.

I de här fem kategorierna var det P3:s lyssnare som röstat fram vinnarna. Vinnarna i årets dansakt, årets hiphop/soul, årets pop och årets rock/metal valdes av specialjurygrupper. Där segrade i tur och ordning Style of Eye, Afasi & Filthy, El Perro Del Mar och In Flames.

P3 Guld-galan var från början en liten intim tillställning, men i år hade arrangemanget flyttat till Scandinavium i Göteborg. För andra året i rad leddes galan av Anders ”Ankan” Johansson.

Mer läsning

Annons