Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtat smälter

Annons

Från 2011 minns jag...

... ”Bonde söker fru” med hästbonden Pär-Ola. Hjärtat smälter trots de där tajta ridbyxorna han envisas med.

... Dr Albans uppträdande på Münchenbryggeriet i Stockholm, för en struntsak avbröt han konserten och skällde ut ljudkillen. Nej, divighet har passerat sitt bäst-före-datum Doktorn.

... Charlie Sheens eskapader som aldrig ville ta slut. Knark, alkohol, misshandel och konstiga uttalanden slutade med att han fick sparken från serien ”2 1/2 Men”. Nu är han klar för en roll i Roman Coppolas kommande film, tar det aldrig slut?

... att det inte är någon hemlighet att jag är ett stort fan av Torsten Flinck och hans medföljande ärlighet. Han släppte sin nya skiva och nästa år uppträder han i Melodifestivalen med låten ”Jag reser mig igen”.

... att det var grymt att se hela Slottstorget sjunga när Sean Banan uppträdde i somras. I februari kommer hans långfilm ”Seanafrika”, som Kikki Danielsson är med i. Uppfriskande!

... Björn Ranelids fejd med Svenska akademiens ständiga sekreterare Peter Englund och nu ska Ranelid vara med i nästa års Melodifestival. Jag kommer sitta bänkad.

... folkkäre Per Oscarsson, som omkom i en brand tillsammans med sin fru natten till nyårsafton för ett år sedan. Det kändes märkligt att se ”Kan du vissla Johanna” på julafton i år.

... snacket på gator och torg i andra delar av Sverige där hårdrockarna pratade om Getaway Rock Festival. Gävle befinner sig äntligen på den rätta kartan.

Vad var bäst 2011?

• Att lyssna på P3:s Digilista och inse att efter Lalehs medverkan i ”Så mycket bättre” så äger hon topplistan. Denna äkta vara-sig-själv-människa förtjänar det hundra gånger om.

Vad var sämst 2011?

• Att Odd Nerdrum fick fängelse för skattebrott och att det knappt gjordes någon reklam för årets bästa utställning: Nerdrums självporträttssamling i Edsvik Konsthall.

Stina Loman

Mer läsning

Annons