Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsrocken hoppas på rekord igen

/
  • Hoforsbandet Radioaktiva Räker från en konsert på Peace & love-festivalen i år där man spelade nyligen.

Förra året hade man oflyt med vädret. Då kom det 750 personer till Hoforsrocken. I år hoppas festivalgeneralen Mats Björklund på bättre väder och en rekordpublik på upp emot tusen besökare.

Annons

Och det är ett Hoforsband som ska locka publiken till festivalen. Klassiska punkbandet Radioaktiva Räker är tillbaka på hemmaplan.

- Det blir kul. Vi har tjatat på dem i många år. Jag hoppas de drar lite extra folk eftersom de är kända lite överallt i Sverige. Så det blir ett extra lyft. De är också jättepeppade, de har taggat till ordentligt för det här, säger Mats Björklund.

Förutom Radioaktiva Räker är amerikanska metalbandet Warrior Soul ett av dragplåstren till Hoforsrocken. Bandet består främst av sångaren Kory Clarke som startade bandet i slutet av 80-talet. Med sig har han ett kompband bestående av medlemmar från Sverige och Finland. De blev bokade av en slump då en vän till festivalarrangörerna stött på sångaren och frågade om de ville spela. Annars är det lokalt som är Hoforsrockens melodi.

- Ja, grejen från början var att skapa en scen för oetablerade artister i området. Nu är den en blandning av etablerade och oetablerade. Men det är en bra chans för unga musiker att få uppträda på en scen, säger Mats.

Förra året spelade Göteborgsbandet Graveyard på Hoforsrocken. Sedan dess har de slagit igenom på bred front i Sverige med albumet "Hisingen Blues". Vilka av årets artister kan stå på randen till ett genombrott är kanske inte så enkelt att sia om men Mats gör ett försök.

- Det är svårt att säga men Itchy daze har ju hållt på ett tag och fick ett pris på musikgalan Local Heroes. Gävlebandet Ink Stained Promises kanske? Men det är så många band som spelar på Hoforsrocken och jag har inte koll på alla.

Vilka vänder sig Hoforsrocken främst till?

- Det är för alla. Vi försköker väl bredda oss i artistprogramet men det är svårt. Det är lätt hänt att det blir mycket rock.

Varför?

- Vet inte, men det är de banden som det finns flest av och som man märker av. Man märker inte av de mer smala banden. Vi försöker jobba på det och vi har även hiphop, soul och reggae på årets festival .

Mer läsning

Annons