Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hübinette vill skratta mer

/
  • Karin Hübinette är tillbaka i tv-rutan med den egna pratshowen ”Hübinette”.
  • ”Jag har fått en insikt i hur det är att inte behövas. Det går inte att jämföra med hur det känns att få sparken och helt mista sitt jobb, men det är någonting ditåt.”

För knappt ett år sedan fick Karin Hübinette kliva av sitt uppdrag som programledare för ”Agenda” och ”Aktuellt”. Nu är hon tillbaka på bred front. Med pratshowen ”Hübinette” vill hon sopa igen rågången mellan underhållning och samhällsjournalistik.

Annons

Bara dagar kvar till premiär och Karin Hübinette twittrar som besatt. Vem ska flankera Håkan Juholt i premiärprogrammet? Förslagen spretar mellan Alexandra Pascalidou och Stefan Holm. Karin Hübinette tiger som muren. Det enda som undslipper henne är att det inte blir en manlig politiker i 50-årsåldern.

Efter ett års arbete på halvfart är Karin Hübinette mer än redo att öka tempot. I morgon sänder SVT första delen av åtta av pratshowen ”Hübinette”.

– Det känns jättekul. Personligen har det varit ett jäkligt tråkigt år därför att jag har haft extremt lite att göra. Jag tror att alla som går till jobbet utan att känna sig behövda förstår vad jag menar. Det är värdelöst, säger Karin Hübinette.

Det var i oktober förra året som den välmeriterade programledaren fick sluta som programledare på ”Agenda” och ”Aktuellt” sedan hennes syster Hillevi Engström, M, utnämnts till arbetsmarknadsminister. SVT bedömde riskerna för jäv som för stora för att Hübinette skulle kunna vara kvar på sin post.

– Jag blev otroligt ledsen och det var jag inte förberedd på. Under vägen har jag lärt mig att jobbet har större känslomässig betydelse för mig än vad jag någonsin föreställt mig.

I det nya programmet ”Hübinette” syns den vassa samhällsreportern i ett annat sammanhang än vad tittarna är vana vid. I trailern till programmet åker den blivande pratshow-värden skrikandes berg- och dalbana. Ett sätt att förbereda tittarna på vad som komma skall.

När Karin Hübinette pratar om sitt nya program är det två ord som återkommer: ”mer skratt”.

– Det är jättekul med samhällsfrågor, men ibland har jag känt att det blir för vattentäta skott, antingen råflabb eller stenseriöst. Jag tror att människor kan hantera fler känslor, att man kanske till och med intresserar sig mer för samhällsfrågor om berättelsen går genom magen upp till hjärnan.

Jag blev otroligt ledsen och det var jag inte förberedd på. Under vägen har jag lärt mig att jobbet har större känslomässig betydelse för mig än vad jag någonsin föreställt mig.

Erika Walukiewicz/TT Spektra

Mer läsning

Annons