Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Humorgäng lockade storpublik

/
  • Kodjo Akolor, Filip Schultz och Mårten Andersson var några av de komiker som lockade publiken på Gävle konserthus till skratt.

Humor utan gränser var andemeningen med stand up-klubben Raw Comedy som Mårten Andersson började bygga upp till att småningom bli ett varumärke för åtta år sedan.

Annons

Man kan skämta om allt, hävdade Mårten, och det var riktigt sylvasst till att börja med. Numera är det mera balanserat, emellanåt tämligen harmlöst, men fortfarande roligt och roande för inte minst en yngre publik.

Uppemot 600 personer kom igår kväll till konserthuset för att se de sex turnerande komikerna, som uppenbarligen trivdes med sällskapet eftersom showen inte tog slut förrän efter 2,5 timmar. En skön revansch för Mårten efter misslyckandet på dåvarande krogen Pitchers i centrala Gävle för sex år sen.

Låt oss betygsätta de sex komikerna i den ordning de uppträdde:

Numera är det mera balanserat, emellanåt tämligen harmlöst, men fortfarande roligt och roande för inte minst en yngre publik

Kodjo Akolor

Betyg: 2 av 6

Inledde med lite sedvanligt snack med publiken, övergick till ett alltför långt tuggande om fjärtar och fisar i vardagslivet och i relationer innan han så övergick till att kolla upp hur många singeltjejer det fanns i salongen.

Lamt gensvar, precis som de flesta försök till enkäter under kvällen.

På frågorna från scenen var det tyst, men annars spred publiken ifrån sig applåder och tjut av förtjusning.

Flip Schultz

Betyg: 5 av 6

Amerikanen i gänget, från heta Los Angeles, lade sin humoristiska koncentration på det trista vintervädret våra korta svenska ord som ö, öl och å jämfört med island, beer och river.

Skitkul, faktiskt och Flips ljudliga lek med micken var också imponerande. Liksom hans engelska, som det var lätt att hänga med i även för en grundskoleelev om så vore.

Messiah Hallberg

Betyg: 3 av 6

Kvällens överraskning, åtminstone för undertecknad som varken hört eller sett honom tidigare. Tydlig i sitt berättande om bland annat sina tre studieår i Sundsvall, sammanträffanden med bögar med mera. Han briljerade också med lite lokalkännedom om Gävle.

Måns Möller

Betyg: 4 av 6

Har jag sett flera gånger tidigare och går från klarhet till klarhet i stand up-branschen. Skojade nu om dagisfröknar med Hinsebergslugg, Nordkorea och om prinsessan Victorias tillkommande verkligen kommer att bli tronföljare.

Mårten Andersson

Betyg: 5 av 6

Säker som vanligt på scenen. Blandade frisk bland ämnen och vände sig ofta till folk i publiken. Det handlade om nyårslöften, men också om hans önskan att bryta upp ur sitt vilda singelliv med för mycket festande. En liten teraputisk lektion bjöd han på men roligast var han när han läste ur Zlatans bok med olika röster, Arne Weises, Carl Bildts och Dr Albans (ifall jag inte hörde fel).

Marika Carlsson

Betyg: 2 av 6

Hade den otacksamma uppgiften att avsluta den långa stand up-kvällen, när publiken antagligen hade börjat tröttna. Hennes manus var heller inte det allra bästa, skämten om hennes frisyr och smålänningar hade säkert gått hem bättre med en annan startordning.

Mer läsning

Annons