Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll når Gasta upp till 100

/

Komikerföreningen Gasta i Gävle firar ett litet jubileum i dag. Det är dags för 100:de ståupp-arrangemanget i regionen.

Annons

Bara förra året gjordes 41 föreställningar, inte illa för en ideell förening!

Det var den 4 mars 2007 som Gasta slog upp portarna för första gången, då som nu på Å-krogen, även om klubben också varit på Folkets hus och dåvarande Greken några enstaka säsonger.

Onsdagskvällen till ära blir det samma lineup som det var på premiären för snart fem år sen. Flera av artisterna som var med den så har utvecklats och är numera etablerade komiker.

• Martin Soneby har hållit på med standup sen 2005. Han har varit lärling och följeslagare åt Magnus Betnér i Kanal 5, han var med i ”Ballar av stål” och har synts i Raw Comedy Show, vars nya turnégäng kommer till Gävle konserthus på torsdag.

• Isak Jansson har drivit Norrare Comedy i Falun och flera klubbar i Stockholm. Han har regisserat och skrivit manus till programmet ”Pensionärsjävlar” och en del annat.som den tusenkonstnär han är.

• Niklas Folkegård sitter med i Gastas styrelse och har varit med från allra första början. Efter att ha gått i pension som fakir i gycklargruppen Vazir var det naturligt för estradören Niklas att söka sig till andra scener. Niklas uppträder nu runt om i Sverige med sin stand up. Han spelar numera även ukelele.

• Hans Carstensen var tillsammans med Rolf Berlin den som drog igång det hela. En eldsjäl allt sedan dess som dessutom fått många Gävlebor att börja med standup efter att de hade gått hans kurser i ämnet.

• MC: Stefan Söderblom. Han var inte med på premiärkvällen 2007 men ersätter Rolf Berlin som inte kan komma i kväll.

Mer läsning

Annons