Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll ska ”Solsidan” glimma som kristall

/

Blir ”Solsidan” den stora vinnaren – igen? Blir Filip och Fredrik de stora förlorarna – som vanligt?

Annons

TV-priset Kristallen delas ut för sjunde gången och har etablerats som en åtråvärd utmärkelse i tv-branschen. Årets prisgala direktsänds i kväll i TV 3 (kl 20-22) med Adam Alsing som programledare.

På förhand ser det ut som om fjolårets vinnare i de tyngsta klasserna ska kunna ta hem priserna även i år. I fjol kammade ”Solsidan” hem de två tyngsta priserna, för årets program och årets humorprogram. TV 4-serien är återigen nominerad och med tanke på att den blivit ett ännu större fenomen får den finna sig i att ha favoritskapet.

Men ”Solsidan” utmanas av ”Mästarnas mästare” från SVT och ”Nittileaks” från Kanal 5.

I kampen mellan programledarna får fjolårsvinnarna David Hellenius och Anne Lundberg konkurrens från bland annat Micke Leijnegard och Gry Forssell.

De tyngsta priserna utses av tittarna med en specialjury korar vinnarna i kategorierna som bästa underhållningsprogram och dokusåpa.

Filip och Fredrik är nominerade i tre kategorier, bland annat för sitt nostalgiprogram ”Nittileaks”, men det är fem år sedan Kanal 5-duon gick hem från galan med ett pris. Sedan dess har de fått tolv nomineringar utan att vinna något.

Frågan är om de lyckas bryta SVT:s och TV 4:s dominans på galan den här gången.

Mikael Forsell/TT Spektra

Mer läsning

Annons