Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll tar P3 Guld över Scandinavium

/

Annons

P3 Guld har vuxit sig större för varje år. Årets musikprisgala sänds på lördag från stora Scandinavium i Göteborg - med stjärnor som Loreen, Icona Pop och Timbuktu på plats.

Galasäsongen i musik-Sverige sparkar igång på lördagskvällen med P3 Guld från Göteborg. Senare i vinter kommer bland annat Manifestgalan, Nordic Music Prize och så förstås Grammisgalan och de flesta räknar med att First Aid Kit kommer att få bära hem många priser den närmaste månaden.

Systrarna Klara och Johanna Söderberg är nominerade till det finaste priset, Guldmicken till årets liveartist. Men kan också vinna priset för årets grupp.

Flest nomineringar har dock Swedish House Mafia och Laleh fått, tre stycken.

Martina Thun och Soran Ismail leder P3 Guld som alltså vuxit sig så stor att Sveriges Radio hyrt in sig på Scandinavium. Galan direktsänds i P3 20.00, med eftersändning i SVT 1 samma kväll. Loreen, Alina Devecerski, Icona Pop, Norlie & KKV, Ghost och Timbuktu är bara några av artisterna som uppträder.

Det finaste priset på galan har alltid varit Guldmicken som går till årets liveartist. Förutom First Aid Kit är Laleh, Maskinen, Swedish House Mafia samt Timbuktu & Damn nominerade.

Mer läsning

Annons