Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol-Amanda är sin egen största fiende

/
  • ”Det var en chock. Jag lade mig ner på scenen och när jag kollade upp stod juryn upp. Jag var helt skakig efteråt”, säger Amanda Fondell om juryns hyllningar förra fredagen.

Amanda Fondell är redan favorit i ”Idol”. Det enda som står i vägen inför nästa final är förra fredagens framgångar.

Annons

– Jag har inte kunnat släppa det och gå vidare till nästa nummer, säger hon.

Kvällstidningarnas webbundersökningar talar sitt tydliga språk. Amanda Fondell är publikfavorit och fick efter förra fredagen nästan 40 procent av rösterna. Då fick hon också stående ovationer av juryn efter tolkningen av Ray Charles ”I’ve Got A Woman”.

– Jag hade väntat på just det numret länge. Jag har drömt att spela jazz med ett storband. Det var så maffigt, säger Amanda Fondell.

Det var det första uppträdandet som 17-åringen från Linderöd var nöjd med i tävlingen. Känslan av lyckorus har varit så stark att hon haft svårt att fokusera på nästa final.

– Jag är en perfektionist och det är inte ofta som jag är så här nöjd. Juryn säger att jag har utvecklats hela tiden, men själv känner jag inte så. Vissa framträdanden blir man bara inte nöjd med, säger Amanda.

Fredagens utmaning är att göra om ett nummer som Idolerna redan gjort under uttagningarna till programmet. Amanda Fondell har valt Miss Lis ”My Man” som hon sjöng under slutaudition. Hon gör allt för att hålla sig borta från vad som skrivs och tycks om henne i tidningar och på nätet, men att se gamla framträdanden är inga problem.

– Jag har lyssnat på min första audition i efterhand och tycker att jag sjöng surt. Men det är så när man är nervös.

Nu ska Amanda Fondell försöka ladda om inför fredagens final.

– Jag är lite slarvig av mig, så jag övar inte så jättemycket. Jag får inte samma känsla när jag övar själv som när jag står en framför publik. Det är då jag kan ge 100 procent.

Hur känns det att vara favorit i tävlingen?

– Det är jätteroligt, men jag försöker att inte tänka så. Jag tror att det är viktigt att vara närvarande i nuet.

Liv Sander/TT Spektra

Mer läsning

Annons