Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Idol”-kvartetten längtar till finalen

/
  • ”Tanken slog mig precis att vi bara är fyra kvar och om ett tag kommer några av oss att stå i Globen” säger Moa Lignell. Överst från vänster: Moa Lignell och Molly Pettersson Hammar. Nedre raden: Amanda Fondell och Robin Stjernberg.

Sent i kväll är dom bara tre kvar. Men ”Idol”-deltagarna ser ändå fram emot att tävlingen ska ta slut.

Annons

– Jag vill hitta mig själv som artist, säger Robin Stjernberg.

De kvarvarande ”Idol”-finalisterna har ett hektiskt schema. På fredagskvällen står de på scen i Malmö Arena för att anta utmaningen att beröra. Tävlingen har varit lång och nu har tankarna på livet utanför ”Idol” väckts.

– Om jag åker ut är det synd, men äventyret är inte över för det. För det första får jag träffa alla andra i Idol-turnén. Men samtidigt vill jag att tävlingen ska ta slut så snabbt som möjligt. Jag vill hitta mig själv som artist, en nisch, en stil och ett sound som jag kan bygga mitt artisteri kring. Det kan jag inte när jag sjunger covers, säger Robin Stjernberg.

Amanda Fondell, som hängde löst förra fredagen, är inne på samma spår.

– Det känns faktiskt jättebra och samtidigt sorgligt att ”Idol” snart är över. Men jag längtar så mycket efter att komma ut och spela och göra det jag vill, och inte ha någon som bestämmer vad jag ska göra varje vecka, säger hon.

Arenaturnén och fredagsfinalerna kräver noggranna förberedelser av deltagarna. Molly Pettersson Hammar, tävlingens yngsta deltagare, lägger också mycket tid på studierna.

– Vare sig jag vinner eller inte så vill jag tillbaka till skolan. Men jag vet inte riktigt hur det ska gå ihop för jag är otroligt trött. Alla är slitna just nu. Vi går på reservkrafterna, säger hon.

Moa Lignell säger att hon har svårt att formulera tankarna kring den stora finalen snart är här.

– Det är så sjukt att tänka att jag är i toppen nu. Tanken slog mig precis att vi bara är fyra kvar och om ett tag kommer några av oss att stå i Globen. Jag vet inte hur jag ska sätta ord på det. Jag är jättenöjd med vad jag åstadkommit, så för mig gör det inte om det är någon annan än jag som står i Globen. I så fall kommer jag att heja på dem.

Liv Sander/TT Spektra

Mer läsning

Annons