Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Igenkänning är viktigt för Solsidan

/

När mörkret och kylan smyger sig på kommer Alex, Anna, Mickan och Fredde tillbaka för att dämpa söndagsångesten.

Annons

I tredje säsongen av ”Solsidan” i TV 4 får vi se Henke Larsson som fotbollstränare och en riksbankschefs look-a-like.

Anna är höggravid, dottern ska börja dagis och samtidigt måste köket i det nya huset renoveras. Renovering är trassligt och vi har det lite dåligt ställt. Hur ska vi få råd?

Mia Skäringer delar med sig av vardagsproblemen som hon och hennes karaktärs make Alex (Felix Herngren) tampas med i den kommande säsongen av ”Solsidan”. I grannhuset fortsätter Fredde (Johan Rheborg) håva in pengar för att upprätthålla familjens dyra vanor.

”Solsidan” har haft höga tittarsiffror ända sedan det började sändas 2010 och första avsnittet på andra säsongen sågs av 2,5 miljoner. Höstens säsongstart i kväll är efterlängtad.

– Jag tänker att det är väldigt mycket igenkänning, även om det inte kanske gäller just förpackningen. Själva problematiken i karaktärerna tror jag är något som alla kan relatera till, gissar Johan Rheborg och får medhåll från de andra.

– När jag är ute privat är det många som säger att de har varit med om en grej som skulle kunna passa i ”Solsidan”. Då måste det ju handla om igenkänning, säger Mia Skäringer, som också har varit med och skrivit manus den här gången.

”Solsidan”-skaparen Felix Herngren tror att tittarna inte bara identifierar sig med karaktärerna, utan också att det kan leda till reflektion över vardagslivet. Framför allt när bekanta situationer avdramatiseras.

– Förhoppningsvis leder serien inte bara till att man garvar, utan också till att man får lite feedback på det alldagliga livet. Kanske att man blir snäppet klokare och kan acceptera den värld man lever i och inte gå runt att han ont i magen över saker.

Tittarsuccén har fått TV 4 att storsatsa på den folkkära komediserien. Redan nu är det klart för två säsonger till.

Hur länge kan ni fortsätta med ”Solsidan”?

– Så länge det är roligt och det håller hög kvalitet så hoppas i alla fall jag att vi kan fortsätta med det, säger Felix Herngren.

– Anna kommer i klimakteriet. Kan det vara något vi kan jobba på...? skämtar Mia Skäringer.

Mer läsning

Annons