Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen dans på rosor för Kitty

/
  • Laila Bagge, som imponerat med sina danskunskaper, ger sig på ett vågat lyft i fredagens ”Let’s Dance”-final.
  • Det har inte gått som en dans för Kitty. Hennes danspartner Anders Jacobsson har varit sjuk och de har inte kunnat repa. ”Å ena sidan tänker man ’fan fan fan’, å andra sidan tar det bort lite press. Det är jättemånga som har haft det likadant. Nu måste man göra det bästa av situationen”, säger hon. Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Annons

Hon har sågats av juryn två veckor i rad, och den här veckan har influensan satt stopp för träningen.
Men "Let's Dance"-deltagaren Kitty Jutbring hoppas att tv-tittarna ser att hon gör så gott hon kan.
Det snörvlas och hostas inne i "Let's Dance"-studion där de elva kvarvarande dansparen repeterar sina steg inför fredagens direktsändning i TV 4. Ett illasinnat förkylningsvirus har slagit hårt mot hela produktionen, men även de snorigaste och febrigaste dansarna har pallrat sig upp ur sjukbädden för att öva.
Flera av dem har legat däckade sedan förra veckans final och ser en smula bleka ut. Som Gävle-sonen Anders Jacobsson, Kitty Jutbrings danspartner.
– Vi tränade en timme i måndags och tre och en halv timme i onsdags. Det är allt. Normalt tränar vi i mer än 20 timmar. Det är bara att göra det bästa av det man har, suckar Kitty Jutbring, och tillägger:
– Det brukar vi i och för sig göra, och det brukar ju gå sådär.
"Sådär" är att uttrycka det milt. Förra veckan fick radioprataren och programledaren lägsta möjliga jurypoäng, idel ettor, och jurymedlemmarna var inte nådiga i sin kritik. Kitty är fortfarande märkbart sårad av deras kommentarer.
– Jag har fått en tuff start. Det känns som att vissa i juryn inte vill ha med mig. Jag har varit nere och ledsen och det är skitjobbigt. Men jag ska försöka, vi ska lösa det, säger hon.
Att charma juryn är ett omöjligt projekt, menar hon. I stället riktar sig dansparet mot de röstande tv-tittarna.
– Det är det som är det härliga. Trots att vi får typ noll poäng ligger vi inte bland de sista, och jag är så stolt över det. Folk tycker att det är roligt att se på oss, och det är det programmet handlar om tycker jag. Jag menar, alla kan inte vara Laila Bagge.
Att tv-publiken gillar henne tror hon beror på att de ser att hon lägger hela sin själ i dansen.
– Jag kan inte göra saker på låtsas. Jag anstränger ihjäl mig. Om jag inte hade brytt mig jättemycket hade jag inte blivit så förbannad på juryn, förklarar hon.
I fredagskvällens final är Kitty Jutbring och Anders Jacobsson först ut av paren. Fram till dess tänker de göra sitt bästa för att ta igen förlorad träningstid. Sedan är det bara att le.
– Knepet är väl som alltid att se ut som att man har roligt och är glad, även om man kommer av sig. The only way is up. Vi kan inte få sämre poäng.

Mer läsning

Annons