Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Johansens show ihop med nygift Storvikspar

/
  • Trion som startat ett sensationellt samarbete. Ronny och Therése Sahlström från Storvik träffades för nio år sedan, dansade till ”Se på mig” och sedan dess har Jan Johansen (i mitten) varit deras favorit.

Det började med en dans på en fest i Göteborg för nio år sedan och fortsatte med ett bröllop i Storviks kyrka för drygt en månad sen.

Och nu blir lördagen den 17 november en stor festkväll i 90-tals­anda på Folkan i Hofors.

Annons

Artister som medverkar blir Jan Johansen (som också är medarrangör), Cecilia Wennersten, partybandet Time Machine, enmansorkestern Danne Machmar, trubadurduon Lilja & Thysell samt discjockeyn Deejay Jerry.

Idékläckaren bakom evenemanget heter Ronny Sahlström, 37 år och uppsagd stålarbetare på Ovako som tidigare varit både kock, bartender och discjockey.

– Jag vågade aldrig drömma om att det skulle kunna gå att genomföra en sån här grej, säger han. Men nu är vi på god väg och vi har hyrt in hela Folkets hus som kan ta emot minst tusen personer.

Han träffade sin nyblivna hustru Therése från Götene, men sedan länge sambo med Ronny i Storvik, under en privat fest i Göteborg. Det klickade till för båda parter när de dansade till Jan Johansens stora hit ”Se på mig”.

– Låten blev lite som vår i alla år. Hela himlens stjärnor lyste på oss denna kväll, som Ronny formulerar det.

Nio år senare stod de tu framför prästen i kyrkan på hemorten. Det var den 8 september i år och Ronny hade bjudit in en hemlig gäst till vigseln, ingen mindre än just artisten Jan Johansen.

– ”Se på mig” ville jag naturligtvis ha med på den stora dagen, berättar Ronny. Jag frågade kantorn i kyrkan och en trubadur, men båda tackade nej. Fick idétorka, men repade småningom mod och kontaktade Jan Johansen själv via Facebook och sms. Och han tackade genast ja till min stora glädje och förvåning.

Jan berättar att han ofta brukar accepterat sådana inbjudningar i mån av tid och att han såg det som en kul idé att åka till bröllopet i Storvik. Gissa om det blev succé bland 60-talet gäster och inte minst för prästen (som sa att han länge haft Johansen som idol) och brudparet.

– Många fick tårar i ögonen och några, inklusive jag, började faktiskt böla, berättar Ronny Sahlström.

Jan Johansen är tänd på alla cylindrar, ser det som en utmaning att göra något han inte vågat ge sig på tidigare. Att själv vara med och sätta ihop ett showpaket.

– Cecilia Wennersten vill också vara med, berättar Johansen. Hon kom tvåa efter mig i Melodifestivalen 1995 med den härliga låten ”Det vackraste” skriven av Nanne och Peter Grönvall. Det skilde bara några futtiga poäng, i gengäld vann hon en Grammis för ”Årets låt”.

”Back To The 90’s” har showen i Hofors döpts till och det är tänkt att bli en helhetsupplevelse med mat, mingelbar och musik i alla hörn.

Detta är annars bara ett sidoprojekt för honom. Närmast ligger förberedelserna för turnén ”Vit jul”, ett antal enskilda spelningar och utgivningen av biografin ”Med nya ögon”, en bok som släpps i mars nästa år och ska bland annat handla om hur Jan upplevt och bearbetat sin alkoholism och varit nykter ända sedan 2008.

Mer läsning

Annons