Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jayhawks-duo till Spegeln i maj!

/
  • På väg till Gävle, Nåja, vi får vänta till 5 maj innan Mark Olson och Gary Louris från The Jayhawks tar Spegelns scen i besittning.

Annons

Mark Olson och Gary Louris kommer till Spegeln i Gävle den 5 maj!

Det är knappt man tror det är sant, men faktum är att denna duo från suveräna Jayhawks har väckt nytt liv i det samarbete som avrundades med en duoturné 2005 sen gruppen Jayhawks lagts i malpåse, antagligen för evigt.

Det var 23 år sen som Mark Olson startade gruppen som skulle bli en av altcountryns första och största band. Åtminstone i undertecknads tycke. Gitarristen, sångaren och låtskrivaren Gary Louris anslöt sig tämligen snabbt. Mark har fortsatt med Creekdippers och senast Salvation Blues.

Gary Louris väntade till 2008 med att släppa sitt första soloalbum, men han har dels rullat vidare Jayhawks utan Olson i nära tio år och samtidigt även flitigt arbetat vidare med altcountry-supergruppen Golden Smog.

Hösten 2008 gjorde Mark och Gary skivan ”Ready For the Flood”, som kom ut i januari i år. Den gemensamma turnén i december blev en mycket lyckad smygstart och gav mersmak.

Musiken påminner mycket om Byrds, Neil Young och Gram Parsons. Countryrock i sin prydno.

Det kan bli en av vårens höjdarkvällar på Spegeln den 5 maj. Grattis till bokningen, Christer och Marcus!

Mer läsning

Annons