Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jessica Andersson vann Let’s dance

/

Det krävdes ett dödslyft för att Jessica Andersson skulle få förhandsfavoriten på fall. Med ett publikfriande shownummer dansade sångerskan hem segern i ”Let’s dance”.

Annons

– Det känns helt overkligt, vi har knappt fattat att vi är i final ens en gång, utbrast Jessica Andersson efter programmets slut.

I matchen mellan J. Andersson och F. Andersson var det till slut den blonda schlagerdivan som kunde lyfta armarna i en segergest. Trots att den före detta brottaren var favorittippad hade hon inga problem med att stå upp mot honom i finalen av TV 4:s fredagsunderhållning.

– Fast jag trodde inte att vi skulle vinna, jag trodde verkligen att Frank skulle stå som vinnare, sade Jessica Andersson.

Hon började kvällen med en guldglittrande slowfox och fortsatte med en 50-talsdoftande bugg. Det som fick matchen att definitivt väga över till Jessica Anderssons fördel var det glamourösa shownumret till Pussycat Dolls ”Hush hush”, som inleddes med solosång och fortsatte med ett dödsföraktande lyft. Det fick full pott av juryn.

Frank Andersson kunde inte sätta emot, trots att han fick full poängpott för sin romantiska ”Shrek”-vals och tre tior för det läderklädda breakdansnumret i showinslaget.

När juryn hade gett sina röster ledde Jessica Andersson och hennes danspartner Kristjan Lootus med två poäng över Frank Andersson och Charlotte Sinclair. Tv-publiken valde också att satsa på team Andersson/Lootus. Därmed blev hon den andra kvinnan (efter Tina Nordström) som vunnit tävlingen.

Men Frank Andersson verkade inte särskilt bedrövad över att ”bara” ha hamnat på silverplats i ”Let’s dance”. Det smäller minst lika högt som ett OS-brons i brottning, menade han.

– Silver är alltid bättre än brons, sade Frank Andersson.

Fast jag trodde inte att vi skulle vinna, jag trodde verkligen att Frank skulle stå som vinnare

Jessica Andersson

Mer läsning

Annons