Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisar tävlar om publikens skratt

/
  • Katrin Zytomierska vill ogärna förlora mot sin sambo Bingo Rimér: ”Det är ju inte så farligt att torska mot Glenn Hysén om han är skitbra, men det är lite värre att torska mot honom. Eftersom jag är mycket bättre”, säger hon.

Annons

Kändisparet Bingo Rimér och Katrin Zytomierska tävlar mot varandra i ståuppkomik i Kanal 5:s ”Mitt liv är ett skämt”. De tycker båda att det är självklart vem av dem som är roligast. Men de är inte överens.

Att vara rolig på beställning är inte lätt. Det blir 16 kändisar mer eller mindre plågsamt medvetna om när de i ”Mitt liv är ett skämt” får prova på en ny karriär som ståuppkomiker, med premiär 1 oktober i Kanal 5.

En salig blandning av gamla fotbollsspelare och brottare, popstjärnor, bloggare och programledare skolas under några dagar av komikerna Kristoffer Appelquist och Mårten Andersson i humorns ädla konst, innan de parvis gör upp inför en fullsatt salong om vem som är roligast.

– Vi är nog ganska roliga båda två. Men vi fick ju lära oss att när det kommer till standup så handlar det absolut inte om att vara en rolig människa privat, säger Katrin Zytomierska, som tävlar mot sambon Bingo Rimér i ett av avsnitten.

Hon är inte sen med att såga sin motståndares insats.

– Bingo gjorde ju det lilla misstaget att han trodde att han kunde trippa upp på scenen, vara sig själv och snacka lite. Jag tog det här på mycket större allvar, förklarar hon.

– Publiken asgarvade när jag var ute på scenen, och skrattade bara en gång när han var där.

Bingo Rimér himlar med ögonen:

– De skrattade ihjäl sig när jag var ute, men åt Katrin skrattade de inte alls.

Flickfotografen medger att hans debut på ståuppscenen gett honom en större respekt för komiker och deras yrke:

– Jag var helt övertygad om att pajasen i klassen kunde gå upp på scenen och hålla låda. Jag har alltid varit den personen. Men det var supersvårt.

Medan Zytomierska var kolugn inför uppgiften var Rimér i det närmaste paralyserad av skräck.

– Den känslan jag fick i kroppen var samma som den när jag skulle hoppa bungyjump över en asfalterad parkering i Finland, berättar han.

Så vad drar de för roliga skämt i programmet?

Bingo Rimér använder sin scentid åt att avslöja, milt uttryckt, intima detaljer om sin flickvän, som i sin tur väljer att skoja rått om kändiskvinnor som Carola och Agneta Sjödin. Pojkvännen skämtar hon däremot inte om.

– Jag har så mycket annat i mitt liv så jag behöver inte fokusera på honom, säger hon och blänger menande åt hans håll.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons