Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisarnas tatuerare i SVT Play-serie

/
  • Webbtvserien om Danne och Bleckan på Salong Betong kan ses i SVT Play. ”Det är klart att vi haft farhågor och orostankar, men det är en dokumentär. Allt är med” säger Danne.

Salong Betong blev deras vändpunkt. Nu är tatueringssalongen i Högdalen i södra Stockholm tv. ”Danne och Bleckan – från ingenting till någonting” har tagit plats i SVT Play.

Annons

Petter, Joel Kinnaman, Jay Smith och Näääk. Det är lätt att säga att Salong Betong är kändisarnas favorittatuerare, men det är mycket mer än så. I nya webbserien skildras vardagen för Daniel ”Danne” Eriksson och Anders ”Bleckan” Bleckhorns, titelns ”från ingenting till någonting” symboliserar deras liv.

– Vi hade ingenting, inga framtidsplaner, inga förutsättningar, inga pengar. Vi skaffade oss all kunskap för att göra det här och vi har jobbat hårt, säger Danne.

Flera produktionsbolag har velat göra en serie om salongen. Först när SVT och produktionsbolaget ART89 hörde av sig tackade Danne och Bleckan ja. Serien är en uppföljning på SVT:s hyllade webbsatsning ”Rebecca och Fiona”.

Men förvänta er ingen tatueringssåpa som ”Miami inc.”. Salong Betong är inte som vilka tatuerare som helst.

– Det var så inbitet i branschen att man måste gå en viss väg och vara lärling och sopa golv i fyra år. Den föreställningen var så inpräntad att det inte gick att göra på något annat sätt. Nu finns det tatueringsstudior som vår överallt, men när vi öppnade var det väldigt unikt, säger Bleckan.

Han är självlärd men såg sig aldrig som tatuerare. En anledning var bemötandet från andra i branschen. En träff med en tatuerare i New York fick Bleckan att öppna ögonen för yrket. I samma veva blev han pappa.

– Det lossnade för mig efter att vi träffat honom. Han var en riktig konstnärssjäl som satt i en smyckesbutik i New York och gjorde det på ett cool sätt. Det var väldigt inspirerande.

De ursprungliga planerna på att öppna fler studior i andra städer är nedlagda.

– Salong Betong är vi sex som jobbar. Vi kan inte vara på flera olika ställen samtidigt. Det skulle bli en opersonlig massproduktion, säger Danne.

Vad är nackdelen med att bli omskrivna och kända?

– Ju mer det skrivs om oss desto mer tar kunder för givet att det inte går att få en tid. I stället för att söka upp oss tror de att det är kört för att de inte är kända och för att vi är uppbokade tre år framöver. Så är det inte, säger Danne.

Men förvänta er ingen tatueringssåpa som ”Miami inc.”

Liv Sander/TT Spektra

Mer läsning

Annons