Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känsligt när ”Lill-Babs” talar ut

/
  • Barbro ”Lill-Babs” Svensson öppnar sig inför de andra deltagarna i ”Stjärnorna på slottet”.

Annons

När ”Lill-Babs” håller i rodret i ”Stjärnorna på slottet” går det undan. Skrattet är aldrig långt borta för sångerskan men kändisskapets törnar har inte lämnat henne så oberörd som det kan verka.

När man efter man tågade in på scenen i tv-programmet ”Här är ditt liv” för 30 år sedan reagerade Barbro ”Lill-Babs” Svensson med ett chockerat gapskratt. Men bakom den proffsiga fasaden rasade andra känslor.

– Jag visste att det här kommer jag att få äta upp i resten av mitt liv och då gjorde det så ont, så vansinnigt ont. Jag kände det som om jag blev utmålad som en dålig tjej, säger ”Lill-Babs” i lördagens ”Stjärnorna på slottet”.

Det blir en känsloladdad dag där ”Lill-Babs” berättar om skamkänslorna kring att bli gravid som nykläckt stjärna, 15 år gammal. Känslor som fick henne att överväga ett drastiskt beslut.

– Jag satt vid kajen på Skeppsbron och ville ta livet av mig.

Mellan måltiderna chockar den 74 år gamla sångerskan de andra deltagarna med ett äventyr som får flera av dem att dra efter andan.

– Det känns lite som när man köpte kondomer för första gången, nu ska det ske, beskriver Robert Gustafsson känslan inför ”Lill-Babs” aktivitet.

Erika Walukiewicz/TT Spektra

Mer läsning

Annons