Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känslosamt värre på Olle Ljungströms dag

/
  • Olle Ljungströms dag i ”Så mycket bättre”, som sänds i morgon, blir stundtals en snyftig historia.
  • Deltagarna i årets ”Så mycket bättre” är en brokig skara. När Pugh Rogefeldt och Sylvia Vrethammar hade sin artistdebut var Darin inte ens född.

Annons

I första programmet rördes huvudpersonen Pugh Rogefeldt till tårar. Kommande lördags ”Så mycket bättre” i TV 4 blir ännu känslosammare. De medverkande artisterna måste avbryta middagen efter att en finstämd ballad fått flera av dem att bryta ihop.

Olle Ljungströms dag bjuder på tårar och känslor på ett sätt som aldrig tidigare setts i programmet.

Darin Zanyar, Magnus Uggla, Maga Ivarsson, Miss Li, Pugh Rogefeldt och Sylvia Vrethammar framför sina tolkningar av sångaren och låtskrivarens låtar och stämningen är trevlig. Men ett framträdande under middagen blir överraskande känslosamt, såväl för dagens huvudperson som för resten av sällskapet.

Flera av deltagarna brister i gråt, och en av dem ber att få ta en paus från inspelningarna.

– Jag ville bara ta mitt pick och pack och springa ut. Jag klarade inte av sådan sinnesstämning just nu. Det var för starkt för att vara sant, säger artisten i programmet efter att middagen fått avbrytas.

Ljungström är även han märkbart tagen av upplevelsen.

– Jag har aldrig hört talas om sådant här tidigare. Det känns som att jag är med om någonting som ingen annan någonsin varit med om, säger han, och beskriver framträdandet som ”en jättefin present”.

Olle Ljungströms historia innehåller en del kapitel av det mörkare slaget, med droger, sjukdom och traumatiska krigsupplevelser från en resa han gjorde till Afghanistan. I programmet berättar han om hur han och dokumentärfilmaren Pål Hollender under resan 2002 blev vittnen till hur 35 personer miste livet i en blodig attack. Den våldsamma händelsen satte djupa spår i honom.

– Jag fick träffa en psykolog i Sverige som jag gick till i åtta månader, fem dagar i veckan, berättar han. Man ska inte vara med om sådana saker.

Mer läsning

Annons