Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kickstart tappade lite fart på slutet

/

Inte förrän närmare halv-ettsnåret började folk samlas i hårdrockklubben Wastelands lokal under Harry’s.

Annons

Uppslutningen hade tidigare under kvällen varit medioker och bandet väntade in mer folk innan de började spela. Resultatet blev att de som faktiskt var där i tid fick vänta väldigt länge.

Slutligen klev dock det lokala coverbandet upp och inledde med en porträttlik och publikuppskattad version av på Metallicas Enter Sandman. Självklart kunde alla texten, och det var något som hördes. Gänget gav ett blandat intryck vad gällde ålder och stil – sångerskan i sin dödskalleklänning utgjorde en klar kontrast till resten av bandet.

Denna mångsidighet hördes även i repertoaren för kvällen, som bestod av alla möjliga tänkbara ölhävarklassiker mellan Backyard Babies och AC/DC, med några snitsiga medleyövergångar.

Musiken gav upphov till ett klart godkänt publikdrag, och överlag var framförandet bra med några mindre skavanker. Sångerskan inledde med en imponerande attityd och en sångröst som försiktigt bröt mot de stereotypa konventionerna för kvinnliga rockvokalister.

Tyvärr falnade denna approach något allt eftersom showen led, och mot slutet började framförandet kännas aningen sam-samma.

Summa summarum var det, baserat på publikens mottagande, en helt okej coverspelning, även om den inte lämnade plats för speciellt mycket laborerande kring grundmaterialet.

Dessutom vore det trevligt om klubben kunde spika ett tidsschema för sina spelningar och försöka hålla sig till det. Om publiken är intresserad av att se banden dyker de nog upp ändå, och mycket schystare mot dem som för kvällen inte är ute efter en krogrunda utan bara vill lyssna på musik.

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons