Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komisk krydda till lunchsoppan

/

Annons

Publiken satt och sörplade på sin lunchsoppa och sitt kaffe, endast Adde Malmberg stod upp, som sig bör av en etablerad stå upp-komiker. Ja, igenkänningsfaktorn var hög när skåningen från Lund berättade om sina iakttagelser och funderingar kring diverse besynnerliga beteenden och företeelser som vi alla stöter på i vardagslivet.

En rolig timme i en sorts kabaréstil blev det hur som helst, typiska stand up-dängor blandade med musik och sång som även det var mycket bekant. Som exempelvis ”Terylen”, klassiska Beatles-låten ”Penny Lane” som fått ny kul svensk text och fick fungera som signatur till föreställningen, av någon anledning döpt till ”Alltid välklädd”. Kettil Medelius lirade piano och sjöng emellanåt, som i ”Let It Be Me” och ”Great Balls of Fire”. Däremot var ”All My Loving” alldeles förskräcklig, men så framfördes den också i fel tonart helt medvetet. Även Adde vädrade sin sångröst och påminde litet grand om Karl Gerhard i nutidsaktuella stroferna ”...vilken konstig tid/allting är på glid/en förvirrad värld/som är trött och tärd”.

Visste ni förresten vad hockeyfrilla heter på danska? Svaret är svenskefrisyr. Finsk sisu finns nu i tablettform fick Adde veta på ett skidläger. Och så undrade han över varför svenskar är så mesiga, varför det finns ribbstolar i snart sagt varje gymnastiksal, varför fodralen till cd-skivor är inlagda i åtsittande plast, varför det heter orange och inte brandgul längre...

Slutligen håller jag med honom att det är tur att apelsinor har klyftor.

Mer läsning

Annons