Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogshow i Wallmansanda snart i Gävle

/
  • De ska roa Gävlepubliken i höstens krogshow på Hotel City.  Från vänster Pelle Lundström, Henrik Sundström och Maria Doverud.

Annons

I höst är det dags för en ny krogshow på Hotel City i Gävle. De tio ”Las Vegas”-inspirerade helkvällarna i våras med Camilla Lénström och Lola Carlsson gav mersmak.

Nu kommer ett annat gäng, en trio denna gång, för att roa Gävlepubliken med musik, sång, dans och humoristiska inslag på fredags- och lördagskvällarna.

– Vi kommer att göra det mesta; ta emot gästerna, underhålla från scenen, hjälpa till med serveringen och se till att folk slappnar av och känner sig välkomna, säger artisten och producenten Pelle Lundström, som för övrigt är släkt med Brynäs hockeylegendar Tord Lundström.

Ni är som grupperna på Wallmans med andra ord?

– Ja, fast inte så påkostat och storslaget utan det blir på ett intimare sätt där publiken får medverka på ett tydligare sätt. Middagsgästerna ska kunna identifiera sig med oss. Och de som vill får hjälp att fira något, en möhippa, bröllopsdag, födelsedag eller sitt företag som kanske bjuder på middagen.

Pelle Lundström sjunger och spelar sax (med bakgrund i Kramfors storband), Musikalmeriterade Maria Doverud står för skönsången och torde med sin bakgrund från Balettakademin kunna dansa också. Tredje länken i kedjan är Henrik Sundström, ursprungligen från Sandviken, som är humoristen och imitatören i gänget som uppträtt under liknande former på Oakleys i Göteborg och på Golden Hits i Stockholm.

– Förr om åren satt jag fem år i en travers på Sandviks borrstålavdelning men kände att jag ville vidare och utveckla mitt musikintresse. Hemma i Sandviken har vi aldrig haft något liknande så därför känns det nu så kul att vi får chansen att erbjuda detta så nära som i Gävle. Vi är trygga tillsammans, både på och utanför scenen, berättar Henrik.

Tillsammans gör de parodier på Village People, Sabina, Samantha Fox och en hel del annat. Trion levererar covers i huvudsak från 1960, -70 och 80-talen. Favoriter är Chicago, Whitney Houston, Bruce Springsteen, Elvis och Gyllene Tider.

– Igenkänning ska det vara, låtar som publiken inte visste att de kommer ihåg, förklarar Pelle med lätt garv.

Repetitionerna har börjat. Fredagar, med premiär den 7 september, och lördagar fram till och med november är planerade för showerna, sedan kan det bli aktuellt med julbordsunderhållning också.

Mer läsning

Annons