Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvällen då sex ska bli fem...

/
  • Idolerna på plats. Igår intog 2x Amanda, André, Moa, Robin och Molly Läkerol Arena. Vem tvingas lämna gänget?
  • Amanda Persson. Inleder veckofinalen på Läkerol Arena med Diana Ross hitlåt

Igår eftermiddag checkade Idolerna in på både ett hotell i stan och på Läkerol Arena för att på plats starta finslipningen inför turnépremiären.

Annons

I kväll ska de sex bli fem i den "bakvända" talangtävlingen där nu fem vinnare ska koras, men "bara" en förlorare. Som får packa sina väskor och åka hem.

Spänningen stegras, förväntningarna trissas upp och alla verkar hur "taggade" som helst när de nu fått ta steget ut från Idolstudion till de stora arenorna. Efter Gävle väntar i tur och ordning Linköping, Malmö, Göteborg och finalen på Globen.

– Åker jag ur så har jag inget att skämmas för, säger Amanda Persson från Stockholm. Att vara topp-6 bland alla tusentals som ville vara med måste jag känna mig nöjd med, även om jag naturligtvis vill vara med ett tag till.

Kanske ända fram till Globen om fyra veckor? En sextett unga artister känner sig kallade, två blir småningom utvalda till den stora finalen. Sex talanger som levt tillsammans under sex veckor och blivit kompisar, kanske för hela livet. De pratar om att åka på utlandssemester tillsammans när allt är över.

Men först alltså veckofinalen i Gävle. Då är de konkurrenter.

– Arenan känns större nu än när vi var här och sjöng nationalsången i förra veckan, säger Amanda P, som hon kallas eftersom det också finns en Amanda F (Fondell)). Tyvärr blir det inte så mycket fritid över för att gå ut och titta på stan utan det blir mest att öva på låtarna, hålla sångrösten i trim och se till att få tillräckligt mycket sömn.

Amanda Persson går ut först på scenen i kväll för att sjunga Diana Ross-hiten "I'm Coming Out". Temat denna vecka är nämligen Tamla Motown-klassiker, vilket egentligen inte är Amandas favoritmusik.

– Har inte lyssnat så mycket, det är väl mera i mina föräldrars smak. Men jag gillar låten starkt och hoppas mitt framförande ska räcka för att jag ska vara kvar i tävlingen.

Med tanke på temat har ett kvalificerat kompband under ledning av Johan Röhr kallats in, dessutom en kör med den i sådana här sammanhang flitigt anlitade Britta Bergström, bördig från Gävle.

Det kommer att gunga rejält i kväll, var så säker. Efter att ha tjyvtittat och lyssnat på introduktionsnumret "Dancing In The Street" med alla sex sjungande växelvis känns det mycket lovande. Öronproppar för de allra yngsta rekommenderas.

Hur många biljetter som sålts kunde/ville ingen i tävlingsledningen ge besked om men exekutive producenten Magnus Karlsson Lamm räknar med i det närmaste fullsatt.

– Den sittande publiken på parkett kommer härligt nära scenen och det stärker säkert känslorna ytterligare för artisterna, säger han.

Idag blir det ytterligare repetitioner och ett genrep (utan publik) på eftermiddagen. Klockan 20 börjar underhållningen och dramatiken, i Läkerol Arena och i TV 4.

Mer läsning

Annons