Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Labero är fortfarande magisk

/

Att låta sig svävas iväg till fantasiland under två timmar i sällskap med Joe Labero är alltid ett nöje. Fartfyllt, lekfullt och mycket rock’n’roll.

Annons

Han är riktigt fyndig också i mellansnacket och trogne butlern Albert är fortfarande lika elegant.

Jag har sett den magiske smålänningen ett halvdussin gånger och kände igen en del av numren, som ju är något av en jubileumsshow ”20 år senare” efter genombrottet på Berns 1991. Igenkännandet var bara trevligt, särskilt sedeltricket med dolda kamerans hjälp på en bank i Skåne. Hon är en hjältinna den där numera pensionerade kassörskan som Joe drev med på 90-talet.

Kasta kniv-sketchen var också med liksom givetvis mynt- och korttricken där Laberos fingerfärdighet är frapperande. Ja, man blir både imponerad och förbannad som låter sig luras gång efter annan. Inte minst när både han och den kvinnliga assistenten svävade upp i taket.

Nytt för mig var lånet (från en kvinna i publiken) och massakern på en Iphone, som återkom inbakad i en Calzone-pizza. Mumma!

Joe Labero levererar alltid, han är ytterst noggrann och generös mot sin publik. Därför har han hållit så bra och utvecklats under dessa 20 år. Två utsålda salonger i Gävle konserthus talar för sig själv om hans popularitet.

Mer läsning

Annons