Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddad Ledin inför sin debut på krogen

/
  • Tomas Ledin. Har i alla år tackat nej till att göra krogshower. Men nu har han tänkt om.

Låtar från hela karriären och en visuell upplevelse. Tomas Ledin sparar inte på krutet i sin första krogshow ”Ledin Showtime”.

Annons

Nästa torsdag, den 22 september, är det premiär på Ledins krogdebut på Rondo i Göteborg. Men nerverna håller han i schack.

– Det konstiga är att jag inte är nervös, säger han. Jag hade trott att jag skulle vara det i veckan innan premiären, säger krogshowdebutanten med en gitarr i knät i ett kafferum under scenen på Rondo. Dessutom har hela repetitionstiden gått väldigt bra. Nu är det utsålt med extraföreställningar redan innan premiär. Så det är väl kanske det man borde vänta på.

Tomas Ledin skrattar lite och verkar inte det minsta oroad. ”Ledin Showtime” har förberetts i ett och ett halvt år, repeterats i snart nio veckor och är den första Ledin-produktionen där han själv inte håller i alla trådar.

– Ja, jag brukar bestämma det mesta när det gäller konserterna. Men här har jag haft hjälp av ett fantastiskt gäng. Det är en helt annan slags produktion, säger han och rabblar välrenommerade medarbetare som Edward af Sillén, Mats Jankell och Paul Edwards.

Men lämnat ifrån sig hela kontrollen, det har han inte gjort.

– Nej, blir det inte som jag vill så går jag hem. Då får de stå på scenen själva!

Tomas Ledin skrattar igen och berättar lite, men ytterst lite, om showen som ska hålla honom på scenen längre än han är van. Den senaste tiden har han nämligen gjort 15-25 konserter om året. I höst kommer han att göra hela 55 föreställningar på Rondos scen. En ovan situation.

– Det är därför jag inte har skrivit på kontrakt längre än hösten ut. Jag måste få se hur det känns först, säger han, men lämnar öppet för en fortsättning i vår.

– Om showen kan jag inte säga så mycket. Det blir låtar från hela min karriär, men inte kronologiskt upplagt, med en inramning som vi är väldigt nöjda med. Det blir hela spektrumet från akustiskt till arenarock. Sedan har jag länge velat testa på möjligheterna visuellt, med ljud, ljus och videoprojektioner, som man kan ha på en fast scen.

Och även om det inte blir mer krogshow till våren är Tomas Ledin inte sysslolös.

– Jag har en ny skiva färdig som bara ska mixas. Den släpps nog någon gång under 2012. Jag är inne i ett väldigt kreativt flöde just nu!

Kalle Malmstedt/TT Spektra

Mer läsning

Annons