Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laila Bagge dansar på penicillin i kväll

/
  • Laila Bagge har missat två övningsdagar i veckan och är glad atthon ska dansa vals och inte någon snabbare dans som jive eller samba.Foto: Jessica Gow/Scanpix

Annons

Överfallen på gatan och sjuk i feber. Dessutom bjuder Laila Bagge ofrivilligt, på en rumpchock på genrepet inför ”Let’s Dance”.

Det är fredagen den 13 först på fredagen, men Laila Bagge har haft otur hela veckan. I lördags blev hon överfallen av en man i centrala Stockholm i lördags. Han sprang plötsligt fram, slet tag i hennes väska och hotade henne. Laila Bagge vill inte kommentera händelsen för att det är hennes ”privata angelägenhet”. Men hon har varit otursförföljd på mer än ett sätt.

– Jag blev sjuk i början av veckan. Det var frustrerande att vi inte hann träna lika mycket som vi brukar.

Laila Bagge, som nu går på penicillin, är glad över att hon ska dansa vals i kväll och inte jive eller samba.

– De går så himla snabbt att man inte har någon tid att tänka, man bara kör på och hoppas att det sitter. I valsen får man lite mer betänketid, säger hon.

Första genomdraget under genrepet råkar Laila Bagges korta bruna klänning åka upp så att hon visar rumpan för alla.

– Det var inte alls meningen, jag skulle inte riktigt ha de här kläderna på mig, säger hon och skrattar.

Efter alla tre genomdragen – de andra två med en längre kjol på sig – överraskas Laila Bagge med en blombukett som någon skickat.

– Otroligt roligt, jag blir rörd över att folk bryr sig så mycket när man mår dåligt, säger hon.

Att det är fredagen den 13 och att han ska dansa till ”Zombie”, en riktigt tung låt, passar George Scotts sinnesstämning perfekt. Innan Let’s Dance ska han gå på boxningskollegan Ingemar Johanssons begravning.

– Han har betytt mycket för mig, för boxningen men mest som människa med sin sjuka humor.

Begravningen är i Göteborg tidigt på fredagseftermiddagen och George Scott är inte säker på att han hinner tillbaka till Stockholm i tid för att dansa. Kommer han för sent blir han diskad.

– Jag hoppas att jag hinner för Maria har lagt ner så mycket jobb så annars gör jag henne besviken. Men kungen är död, jag måste vara där, på begravningen.

Therese Danielsson/TT Spektra

Mer läsning

Annons