Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laleh pendlar mellan glädje och sorg

/

Annons

Hon har hyllats för sina originella tolkningar i ”Så mycket bättre”. Men hur ska det gå när de andra artisterna tar sig an Lalehs låtar i kvällens avsnitt? Själv blev Laleh Pourkarim positivt överraskad.

– Det kastade nytt ljus på det jag gjort. Det var väldigt känslomässigt, sa hon när TV 4 i oktober höll en presskonferens om programmet.

Känslorna pendlar mellan glädje och sorg på Lalehs egen dag. På programmet står ansiktsmålning och filminspelning, efter ett specialskrivet manus som slutar med en kyss mellan Tomas Ledin och Mikael Wiehe.

Det är Lalehs särpräglade sång som ger hennes låtar karaktär – och det är inte alltid så lätt för de andra artisterna att göra egna tolkningar av dem. Men Martin ”E-type” Eriksson gör ett vågat försök, som gör Laleh glad och lite chockad.

Laleh berättar om sin bakgrund i ”Så mycket bättre”. Om familjens flykt från Iran, via Sovjetunionen och Östtyskland till Sverige. Och om sin pappa: den politiskt aktive journalisten och författaren som dog när han försökte rädda en kvinna från att drunkna.

Till hans begravning i Sverige strömmade tusentals människor, berättar Laleh.

– Jag har en sådan enorm tilltro till människor just tack vare honom, för att jag vet att det finns människor ändå som är som han. Som verkligen gör saker för andra.

Mer läsning

Annons