Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laleh prisbelönad på Gaygalan

/

Laleh blev den stora vinnaren på Gaygalan. Sångerskan korades till årets artist och ”Så mycket bättre”, där hon var stjärna, utsågs till årets tv-program.

Annons

Laleh var alltså delaktig i två priser, men gick miste om ett tredje. Artisten var även nominerad i kategorin årets svenska låt för ”Ängeln i rummet”, men fick se slagen av Loreen, som bara dagar efter succén i årets upplaga av Melodifestivalen vann för sitt bidrag från förra årets tävling, ”My Heart Is Refusing Me”.

Loreen uppträdde även på galan som hölls på Cirkus i Stockholm för 14:e gången i ordningen, arrangerad av tidningen QX vars läsare hade röstat fram vinnarna.

Anton Hysén utnämndes till årets homo-/bi-/trans-person i konkurrens med bland andra Johanna Nordin från dokusåpan ”Bonde söker fru” och ”Idol”-deltagaren Linni Barresjö. Det var i våras som fotbollsspelaren Hysén kom ut som bög, vilket gav eko långt utanför Sverige.

Det kunde ha blivit ytterligare ett pris till familjen Hysén. Pappa Glenn, fotbollslegendaren, var nominerad till priset som årets hetero, men det gick till David Lazar, rabbin vid den judiska församlingen i Stockholm.

Konditorn Roy Fares, känd från SVT:s ”Go’kväll” blev årets tv-stjärna, medan ”Kyss mig”, en kärlekshistoria mellan två kvinnor, fick pris för årets film. Designern och förre dragshowartisten Rickard Engfors självbiografi ”Allt eller inget” utsågs till årets bok.

”Born This Way” med gayikonen Lady Gaga knep priset för årets utländska låt.

På fredag kväll visar TV 4 en nerkortad version av Gaygalan.

Mer läsning

Annons