Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larz Kristerz eller Scotts?

/
  • Thomas Deutgen i juryn tog med sig Bengt Hennings till final.
  • Larz Kristerz ska plocka fram all upptänklig spelglädje till finalen i ”Dansbandskampen”.Foto: Carl-Johan Söder/SVT
  • ”Larz Kristerz får gärna vinna, de är sköna gubbar”, tycker Claes Linder, keyboardist i favoriterna Scotts.Foto: Niklas Ahlgren /SVT
  • Jannez knep sista finalplatsen som tittarnas joker.Foto: Carl-Johan Söder /SVT
  • Cecilia och Lena i CC & Lee är vinnarskallar och kommer att kämpa in i det sista för att vinna.Foto: Carl-Johan Söder /SVT
  • Shake från Timrå gick till final som jurymedlemmen Anna Mourous favorit. Foto: Carl-Johan Söder /SVT

Hittills har Larz Kristerz och Scotts sopat banan med konkurrenterna i ”Dansbandskampen”. Helt rätt, tycker Claes Linder i Scotts inför lördagens final.
– Det har inte varit något annat band som varit så himla kul, om jag ska sticka ut hakan.

Annons

Ska Scotts och Larz Kristerz gå vidare – igen? Det har varit den ständiga frågan under ”Dansbandskampen”. Scotts från Lidköping var med redan i premiäromgången och dalmasarna i Larz Kristerz gick in i tävlingens andra program. Sedan dess har de båda favoriterna lyckats svinga sig vidare hela långa vägen fram till final.

– Jag ser hellre att Larz Kristerz vinner än något annat band i samma genre som oss. Och att CC & Lee åkte ut var fel, de var bra. Å andra sidan är de faktiskt de enda som åkt ut orättvist. Inget annat band har varit superduperbra, säger Claes Linder, keyboardist i Scotts.

Sex band möts i den sista kampen. Förutom Larz Kristerz och Scotts heter finalisterna Jannez, Bengt Hennings, Shake och CC & Lee. De sistnämnda tog sig till final som jurymedlemmen Magnus Carlssons favoriter. Cecilia Furlong som tillsammans med systern Lena sjunger i bandet vill utmana gubbväldet i ”Dansbandskampen”.

– Det är kul att både vi och Shake kom till final, är det någon annan som ska vinna är det hon. Vi ska köra kvinnorna i topp och röra runt i machogrytan.

– Sedan är vi de enda som kört koreografi och lite show, säger hon om bandets chanser.

Med sitt 70-talsstuk har Larz Kristerz från Älvdalen charmat tv-tittarna. Sångaren Peter Larsson tycker att finalen känns oviss, trots att mycket fokus har hamnat på dem och Scotts.

– Klart att de andra banden har en chans, absolut. När Bengt Hennings kommer och fläskar i med sina saxofoner, då är det farligt. Jag tror att det kommer att bli oerhört tajt i helgen.

”Dansbandskampen” är ännu inte avgjord men i och med att två band dominerat programmet vecka efter vecka har reglerna kritiserats för att förstöra spänningen.

SVT:s projektledare för programmet, Gunilla Nilars, ångrar inte reglernas utformning men är tveksam till om de kommer att se likadana ut i en eventuell andra säsong.

– Jag tycker tvärtom att det varit väldigt spännande. Men skulle det hända en gång till att två band går vidare ända från start vet jag inte om det skulle vara lika lustfyllt. I och med detta tror jag inte att vi kan ha ett sådant här regelverk en gång till, säger hon.

Stina Nygårds/TT Spektra

Mer läsning

Annons