Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledin åker ut på sommarturné

/
  • Tomas Ledin har bestämt sig. Han ska göra det som han verkligen älskar – åka på sommarturné, om än en kortare sådan. Det är folket i Sandviken som uppmuntrat honom.

Den 18 augusti står Tomas Ledin på scenen i Göransson Arena. Det är den sista av sju spelningar på sommarens turné i Norden.

Annons

Men vore det inte för sandviksborna hade det kanske inte blivit någonting alls.

GD når Tomas Ledin när han håller på att förbereda sig inför två spelningar på Södra Teatern i Stockholm. Han ska om en vecka framföra sitt första album från 1972, ”Restless Mind”, i sin helhet.

– Det är väl ett hommage till albumet som format, skulle jag säga.

Men till sommaren kommer han till Sandviken. Han har själv tidigare sagt till GD att han gärna vill komma till hemkommunen och spela och nu är det klart. Men det går emot hans tidigare planer.

– Jag hade tänkt vara ledig i sommar. Men jag ändrade mig när jag fick höra att det fanns ett sådant stort intresse i Sandviken, att jag har röstats fram som det man vill se under jubileet. Det är kul och hedersamt.

Tomas Ledin berättar att om hela turnémaskineriet ska dras igång, så kan man lika gärna göra några fler spelningar. Därför blir det även två konserter till i Sverige (Helsingborg och Sundsvall), två i Norge och två i Finland och den korta turnén avslutas sedan i Sandviken lördagen den 18 augusti.

– Sandviken är speciellt. Jag har ju växt upp där så jag har en relation till kommunen.

Han berättar att det också är i Sandviken som allting började.

– Jag är ju en sandvikspöjk, det försvinner aldrig. Att jag håller på med musik är ju på grund av Sandviken. Det var där som jag gick i musikskola och tog mina första stapplande steg. Mina musikaliska rötter finns i Sandviken.

Det händer mycket i Tomas Ledins liv just nu. Krogshow i Göteborg, spelningar i Stockholm och ett samlingsalbum som är på gång och just nu går under arbetsnamnet ”40 år 40 hits”. Men lite ledigt hinner han också med.

– Jag ska åka till Åre i påsk, gå på tur, sitta i solen och ha det bra.

Men den 18 augusti ska han bjuda på en klassisk sommarkonsert i Sandviken och han säger att han är redo och sugen.

– Jag känner mig rejält taggad och spänd inför augustis övningar. Vi kommer att bjuda på en klassisk konsert, säger han.

Mer läsning

Annons