Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledin är på gång

/
  • ”Showtime” på Läkerolen. Direkt efter Brynäs-matchen i går kväll bytta arenan skepnad för att ge plats för Tomas ­Ledins spektakulära show.

Tomas Ledin fyllde 61 år i måndags. Men glöm det där med ålderskrämpor. Tvärtom hävdar Sandviken­sonen bestämt att han är i bättre form än på länge.

Annons

Många tycker att han är som det där årgångsvinet som bara blir bättre och bättre. Träningen sköter han på scenen där hans ”Showtime” motsvarar ett rejält fyspass om två timmar.

– Det känns fantastiskt att ha fått möjligheten att, efter de långa perioderna i Göteborg och Stockholm, ha fått möjligheten att ta ut den här jättestora produktionen ut i landet, kommenterar Tomas. Jag funderade litet grand hur det skulle funka, men alla som jobbar med detta är fantastiska vilket också gjorde att premiärhelgen i Fjällräven Arena uppe i Ö-vik blev helt magiskt med två utsålda konserter.

Och så här skriver han till fansen på sin hemsida:

”Jag har sett och läst alla inlägg på Facebook under de senaste dagarna. Stort tack för alla gratulationer! Jag är nu, tveklöst ett mycket roligt och innehållsrikt år äldre. Känns fint. Har även läst om reaktionerna på helgens premiär i Örnsköldsvik. För oss på scenen var det lite spännande och nervigt inför vår ”arenapremiär”. Men det gick som en dans. Mottagandet och gensvaret var nästan chockartat positivt. Gävle nästa!”

Produktionen är en av de största som någonsin rullat ut på de svenska vägarna. Förutom det gigantiska scenbygget inkluderar det 28 tekniker, nio chaufförer, sju trailers samt två nightriders...

Tillsammans med musiker, dansare och körsångare bjuder Tomas på en visuellt spektakulär föreställning, storslaget och tekniskt avancerad. Det kan undertecknad, som såg premiären på Cirkus i Stockholm, skriva under på.

Du startade turnén i närheten av Ådalen (där han tillbringade många somrar hos farföräldrarna) och fortsätter till en arena nära Sandviken. Ser nästan ut som en tanke.

– Haha, det väcker givetvis extra starka känslor att få ”komma hem” med showen, säger Tomas. Vi gör den till fullo på samma sätt som på Rondo och Cirkus. Ingen vits med att göra ändringar på något som blivit en sån succé och faktiskt skulle det vara orätt mot alla dem som inte sett föreställningen.

Inledningen med ”Vi är på gång” blir lite speciell i Läkerol Arena eftersom det var en låt som Tomas Ledin skrev till sitt favoritlag Brynäs. Kanske kan det tända den gnista som behövs inför ”ödesmatchen” mot AIK i morgon.

– Hoppas det. Håller tummarna för att det ska gå vägen.

Efter över 180 shower, känns det inte tröttsamt?

– Nej, faktiskt inte. Det är lika inspirerande fortfarande, tack vare gensvaret från publiken och att vi är ett skönt gäng inom ensemblen. Vi ska nog hålla ut till de 204 föreställningarna som det till slut kommer att bli efter Malmö-avslutningen i maj.

Därefter tänker Tomas ta en längre paus, minst ett år. Han kommer inte att uppträda vare sig i sommar eller i höst.

Batterierna behöver laddas om. Förutom att ett nytt album är på gång och nya låtar ska komponeras.

Mer läsning

Annons