Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledin tar ”Showtime” till Gävle

/

Succén för Tomas Ledin tycks vara oändlig och som den stålman han är sedan barnsben så smider han när järnet är varmt.

Annons

I slutet av februari ger han sig ut på vägarna med sin krogshow ”Showtime” för att ge hela svenska folket möjligheter att se föreställningen.

Läkerol Arena i Gävle intas helgen 1-2 mars, veckan efter premiären i Örnsköldsviks motsvarande hockeytempel.

– Vi kör originalshowen rakt igenom till hundra procent med hela ensemblen, berättar Tomas. Det innebär att det blir en komplicerad, visuell och tekniskt avancerad scenanläggning att sätta upp och riva i stad efter stad. Allt tar fyra-fem dagar att bygga upp, så därför blir det föreställningar enbart fredagar och lördagar på varje plats.

Du som gillar Brynäs och hyllar klubben med låten ”Vi är på gång” måste väl känna litet extra inför att få spela i Läkerol Arena.

– Visst är det så, jag har faktiskt aldrig uppträtt där förut så det blir en upplevelse i sig. Förutom att det alltid är kul att komma hem och spela i Gävle och min gemla hemstad Sandviken finns ju med som en delhistoria i handlingen.

När föddes idén om att ta ut ”Showtime” på turné?

– Inte förrän rätt så nyligen faktiskt blev jag kallad till ett möte med Live Nation och behövde väl inte tveka särskilt länge även om jag tycker att det finns en tidslängd för allt och att man ska sluta när det är på topp.

Upplägget ser spännande ut, särskilt som det verkar finnas ett så stort intresse för att se showen.

Ja, egentligen skulle Tomas avsluta på Cirkus för att ta julllov den 15 december. Men så blir det inte utan åtta föreställningar till är inlagda i mellandagarna med final på trettondagsafton.

Därefter är det bara att ladda om till landsortspremiären i Ö-vik den 22 februari.

Ingen ände på succén för ”Showtime” med Tomas Ledin. Nu blir det en landsortsturné också med Läkerol Arena på spelschemat.

Mer läsning

Annons