Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Olin klar för ”Hypnotisören”

/
  • Tobias Zilliacus, Lasse Hallström och Mikael Persbrandt när filmatiseringen av Lars Keplers bok ”Hypnotisören” presenteras vid en pressträff på Grand Hôtel i Stockholm under fredagen.
  • Lena Olin.

Lena Olin och Mikael Persbrandt spelar äkta par när bästsäljaren "Hypnotisören” blir film.

– Det är deras krisande äktenskap snarare än blod och likdelar som jag fastnade för, säger regissören Lasse Hallström.

Annons

Lena Olin kunde inte närvara och hennes make Lasse Hallström är försenad efter en natt i kräksjukans tecken. Men presskonferensen för ”Hypnotisören” innehöll en solbränd Mikael Persbrandt på bästa humör.

Nyss hemkommen från Spanien, där han har spelat in den andra ”Hamilton”-filmen, är han hemma och vänder innan det är dags att dra till Nya Zeeland och filma mer på ”The Hobbit”.

Men sedan, i mitten av januari, blir det fokus på hypnos. Då ska han spela titelrollen, som hypnotisören Erik Maria Bark, i den kommande filmen.

Filmen bygger på boken med samma namn av Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril.

– Jag ska absolut testa att bli hypnotiserad. Det är spännande, jag är en öppen människa. Men förberedelse annars, nej, hela mitt liv har varit en förberedelse, säger han och ler till fotografblixtarna.

Att han tackade ja till att göra rollen, trots hektiskt schema, beror på möjligheten att få jobba med både Lasse Hallström och Lena Olin.

– Jag och Lena har jobbat ihop förr och det ska bli jätteroligt. Sedan är det ju en spännande karaktär också och jag spelar inte polis till min stora glädje, kanske er också, säger han.

Lena Olin ska spela Simone Bark, hustru till hypnotisören, och deras krisande äktenskap var det som främst lockade Lasse Hallström att göra filmen.

– Ja, jag vill skildra människor som är på riktigt, jag hoppas på en dokumentär känsla.

Historien är blodig och våldsam också, det är inte direkt vad man förknippar dig med?

– Nej, jag brukar inte få sådana förfrågningar i Hollywood men jag har alltid velat göra en thriller. Och det här blir nog mer just en thriller än massor av blod och likdelar, säger Lasse Hallström.

Den största rollen, den som kommissarie Joona Linna, har gått till den finlandssvenske skådespelaren Tobias Zilliacus.

Han har en bakgrund i teatervärlden i Helsingfors och har gjort film och tv i Finland men är relativt okänd i Sverige. Åtminstone fram till ”Hypnotisören” får premiär.

– Jo, det blir en stor skillnad. Speciellt om det blir åtta filmer, men jag tar en film i taget och försöker att inte tänka på det. Och jag är väldigt glad att de valde en skådespelare från Finland, det har en funktion att Joona har en annan bakgrund, säger Tobias Zilliacus.

Miranda Sigander/TT Spektra

Mer läsning

Annons