Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda är på rätt väg igen

/
  • Miss Li, Linda Carlsson, är aktuell med nytt album och en Gävle-spelning på långfredagen.

I mitten på mars släppte Miss Li sitt senaste album, ”Beats & Bruises”. Detta efter ett år med fokus på låtskrivande och flitigt utlandsturnerande (USA, Frankrike, Tyskland, Belgien).

Annons

Ja, Borlänge-tjejen är mäkta populär både på den europeiska kontinenten som i Japan och i Sydkorea.

Mycket tack vare jättesuccén ”Dancing The Whole Way Home” som renderade inte mindre än fyra klockrena Tracks-hits hemma i Sverige. Dessutom en låt som togs med i tv-såpan ”Desperate Housewives”.

Ändå funderade Miss Li, eller Linda Carlsson som 27-åringen från Borlänge är döpt till, ett tag på att sluta med musiken sedan hennes händer blivit uppsvullna och hennes armar svåra att röra på. Katastrofalt för en pianomusiker och diagnosen löd kronisk ledsjukdom.

Nya plattan är också tyngre och mörkare än de tidigare, som mest bjöd på trallig gladpop.

– Jag kunde inte bara sätta mig ned och göra en glad skiva. Även om inte hela albumet handlar om sjukdom har den ju ändå ett uttryck rent sångmässigt. Och jag behövde ju få ur mig det här, sa hon i en TT Spektra-intervju härförleden.

Nu känner hon sig frisk igen, tack vare medicinering, och är ute på en vårturné som alltså når Spegeln i morgon. Förband är afrobeat-duon Little Marbles från Norrköping.

Mer läsning

Annons