Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Livet är en schlager” – nu blir det på riktigt!

/
  • På måndagen presenterades programledarna i 2012 års Melodifestival: Sarah Dawn Finer, Gina Dirwani och Helena Bergström.

Sagan blir verklighet. Hon gjorde huvudrollen i Susanne Biers film ”Livet är en schlager” efter Jonas Gardells manus.

Annons

Nu får Helena Bergström en huvudroll i Melodifestivalen 2012. Hon blir en av tre programledare, de övriga är Sarah Dawn Finer och bloggaren Ana Gina.

– Melodifestivalen är spännande, det är den största tv-fest vi har och en av få riktigt gemensamma grejer. Även om man hatar det så tycker man någonting, säger Helena Bergström.

I ”Livet är en schlager” spelar hon en schlagertokig fyrabarnsmamma som vinner Melodifestivalen. Jobbet som programledare blir Helena Bergströms första närkontakt med den verkliga tävlingen. Sarah Dawn Finer är desto mer rutinerad i sammanhanget. 2007 kom hon på fjärde plats med bidraget ”I Remember Love” och 2009 blev hon sexa med ”Moving On”.

Redan i helgen blev det känt att bloggaren Ana Gina, vars riktiga namn är Gina Dirawi, också blir en av Melodifestivalens programledare. Hon är 20 år, har tidigare lett ”The Fabulous Life Of Ana Gina” på SVT Play och var en av årets sommarpratare i P 1.

Mindre känt är att hon 2009 sökte till Melodifestivalen som webbjoker. Hon tog sig inte hela vägen den gången, men det har knappast påverkat självförtroendet negativt.

– Vi tre tillsammans kommer att bli värsta – kolla vad coola vi är, säger hon. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons