Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loreen struntar i kritiken från Azerbajdzjan

/

Loreen har anklagats av Azerbajdzjans regering för att politisera schlager-EM. Nu har hon svarat på kritiken.

– Jag har sagt vad jag står för och gjort det jag kan.

Annons

Loreens fredag i Baku blev omtumlande på fler än ett sätt. Under sin tid i Azerbajdzjan har den svenska sångerskan träffat flera olika organisationer som arbetar med demokrati och mänskliga rättigheter.

På förmiddagen utspelade sig ett diplomatiskt drama där Loreen blev måltavla för ett politiskt utspel från den azeriska regeringen.

Ali Hasanov, en av president Ilham Aliyevs nära medarbetare, anklagade Loreen för att politisera tävlingen och krävde att EBU hindrar deltagarna i schlager-EM från att träffa ”anti-azerbajdzjanska grupper”.

När TT Spektra träffar Loreen direkt efter semifinalen och frågar hur hon reagerade på den azeriska regeringens kritik väljer hon orden med omsorg:

– Jag reagerar inte alls på den kritiken. Jag har sagt vad jag står för och gjort det jag kan, så jag är nöjd. Och det finns alltid människor som kommer tycka annorlunda och det är helt okej det också. Men det viktiga är att jag har gjort ett statement för var jag står.

Vad skulle du säga till Ali Hasanov om du fick träffa honom?

– Jag har inte så mycket att säga till honom för jag är inte politiskt intresserad. Jag är intresserad av mänskliga rättigheter, även om de går hand i hand.

Reglerna för schlager-EM förbjuder alla former av politiska yttringar i tävlingen.

Christer Björkman som leder delegationen var på natten till fredagen bekymrad över att Loreen blivit indragen i ett känsligt politiskt spel.

– Vad tycker jag om att hon är engagerad? Bra, jättebra. Vad tycker jag om att det har uppstått en situation? Nej, det är inte så kul. Vi vill lägga energin på att jobba med numret och tävlingen, säger han.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons