Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnare natt på Peace & Love

/

Efter en stökig start blev det lugnare på Peace and Love. Natten till torsdagen skedde inga grova brott i samband med festivalen i Borlänge.

Annons

Peace and Love-festivalen i Borlänge inleddes med ovanligt mycket stök. Flera fall av misshandel, ett försök till våldtäkt och en fullbordad våldtäkt anmäldes natten till onsdagen. Ingen är ännu misstänkt för den anmälda våldtäkten.

Men efter den stökiga starten blev det lugnare på festivalen.

Under natten till torsdagen anmäldes ett fall av misshandel, i övrigt har polisen ägnat sig åt att stävja ordningsstörningar.

– Vi har bara gripit elva personer för fylleri och det är väldigt lite med tanke på hur mycket folk som är här, säger Sven-Åker Petters, presstalesman för polisen i Dalarna.

Undantaget är ett högt antal narkotikabrott. Drygt 30 narkotikarelaterade brott finns med i polisens rapportering från festivalen. Sven-Åke Petters förklarar det med att polisen gör extra insatser mot narkotika.

– Vi har utbildad personal på plats som är tränade att se tecken på påverkan. Det gör att vi griper fler. Det handlar oftast bara om ringa brott som påverkan eller innehav för eget bruk, säger han.

Tidigare i veckan stals en påse innehållande 50 festivalarmband till ett värde av drygt 90 000 kronor. En 15-årig man har förhörts för brottet. Armbanden saknas fortfarande.

Mer läsning

Annons