Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus i Gävle efter rättegångspärsen

/
  • Uffe Westblom, 53 , Gävle– Är här för att dansa ”1-2-3-4” och träffa nya människor. Magnus Carlsson är annars ingen favorit hos mig. 
  • Stefan Westberg, 33, Gävle– Jag vill träffa nya människor och dricka öl. Blev förvånad att Magnus skulle uppträda på Harrys i kväll. Fick reda på det när jag betalade inträdet och tyckte det var ovanligt dyrt.
  • Tomas Norling, 28, Gävle, Harri Konttinen , 47, Gävle, Ludde Lundin, 49, Gävle– Det är första gången vi är här. Vi kan inga låtar med Magnus Carlsson. 
  • Från domstolen till Harrys. Magnus Carlsson var på prima humör, trots allt.
  • Maria Lundin, 53, Skutskär– Är här med min bästa väninna för att se Magnus. Bästa låten med honom är ”Live Forever”. 
  • Susanne Norén, 47, Gävle– Älskar det här stället och har haft en rolig kväll. Jag älskar Magnus Carlsson och alla hans låtar. ”Kom hem” är bäst.
  • Mats Carlsson (Magnus Carlssons man), 39, från Stockholm– Följde med Magnus på spelningen i kväll. Vi har goda vänner i Gävle. ”Världen utanför ” är min personliga favoritlåt med Magnus. 

Sångaren och profilen Magnus Carlsson kom till Harrys i fredags efter en jobbig rättegångsvecka där han står åtalad för ”svarta pengar ” och riskerar villkorlig dom och samhällstjänst.

Annons

Förra årets julturné blev en triumf och sålde slut flera gånger om. Albumet ”Änglarnas tid” inledde ett nytt kapitel i hans karriär.

Magnus berättade att han har goda vänner i Gävle och sin kära brevvän han haft i många år är just från Gävle och heter Maria. Men denna kväll var det dags för ett kroguppträdande med en touch av valpigt dansband och glittrigt disco med Alcazar.

Trots senaste tidens tumult kring den stora skattehärvan kring artistbokaren Bruno Tillander tycktes Magnus vara vid gott mod. I snygg röd kostym, glittrig t-shirt och vita gymnastikskor och med ett stort leende på läpparna flörtade han med den kvinnliga publiken i Gävle.  

Han framförde ”Lev livet”, ”Acua Playa” och 1970-tals låten ”Burn Baby Burn” och frågade publiken: ”Är ni nyktra i kväll”? Nej, tjöt en kvinna och ramlade nästan omkull framför scenen.

Publiken fick sjunga allsång till ”Dansa i neon”.  

– Jag känner igen många av mina fans, främst från min FB-sida, sa Magnus.

Hans skolade sångröst framkallade applåder och uppskattande tjut. Kvällen avslutades med ”Kom hem”.  Orden i texten ”Vi glömmer allt, där ute är det så kallt” kändes ganska träffsäkert för visst är det mycket kallt denna vinter.

Maria Hammarberg

Mer läsning

Annons