Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magsjuk Carl Jan dansar quickstep

/
  • Carl Jan Granqvist och Maria Lindberg ser sig som ”Let’s Dance”-juryns hackkycklingar. Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Annons

Carl Jan Granqvist har vecka efter vecka fått utstå tuff kritik från ”Let’s Dance”-juryn.

Nu är han så van vid att bli sågad att han nästan har slutat hoppas på något annat.

– Man blir jätteledsen, säger han.

Det är en ovanligt blek Carl Jan Granqvist som stegar ut på dansgolvet i ”Let’s Dance”-studion. Han tar några stapplande steg innan han högljutt beklagar sig:

– Jag är yrslig!

Den 62-årige matprofessorn ska tillsammans med dansaren Maria Lindberg genomföra en quickstep till Alphavilles hit ”Big in Japan”. Fredagens tävling har Asien som tema, och i ett försök att komma i rätt stämning har Carl Jan ätit asiatisk mat. Som inte alls fått honom i rätt stämning.

I stället har den gjort honom magsjuk.

– Jag blev jättesjuk. Toaletten blev min främsta vän, berättar han, kanske lite väl öppenhjärtigt.

Det plötsliga insjuknandet har gjort att paret inte kunnat repetera så mycket som de velat. Hela onsdagens träning fick ställas in eftersom Carl Jan Granqvist var utslagen.

– Men nu står jag upp utan att göra eruption, försäkrar han med ett litet fniss.

Dansparet hade behövt all träning de kunnat få. I förra veckans final fick de än en gång finna sig i att bli sågade av juryn, som inte alls imponerats av Carl Jans framsteg under säsongen.

– Vi är vana vid att vara bäst på att vara sämst. Vi har nästan inga andra förväntningar. Men man blir jätteledsen. Man tror att den här gången ska det bli bättre och så får man en etta av Tony Irving. Då blir man ju på det humöret att han får ingen champagne!

Trots att de i princip prenumererat på sistaplatsen har Carl Jan och Maria lyckats hålla sig kvar länge i programmet. Nu återstår bara sju danspar.

– Vi har så söta och lojala tittare. Det ger oss en väldig inspiration och energi, menar matprofessorn.

Men det var inte alla tv-tittare som uppskattade duons senaste nummer. Efter programmet hörde mängder av människor av sig för att framföra klagomål på den kroppsstrumpa i spets som Maria Lindberg dansade i. ”Nakenchock!” ropade upprörda röster.

– Jag tror att det är feta kvinnor som inte tål att se snygga kroppar. Det var ju bara kvinnor som klagade, inte en enda man! fnyser Carl Jan Granqvist.

Therese Nyberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons