Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena Ernman blir schlagerjoker

/

Annons

I kväll håller vi – åtminstone vi som bor i Gästrikland – alla tummar för Malena Ernman.

En katt bland hermeliner i Malmös magnifika ”Globen-komplex”.

Och det är just till den sistnämnda nöjesborgen som operaprimadonnan och Sandvikens egen Montserrat Caballé siktar när hon går ut på scenen som kvällens åttonde och hela tävlingens 32:a och sista artist.

– Stora scener och mycket publik är jag ganska van vid och det stör mig inte, men det är en otroligt intensiv karusell runt omkring och visst känns det lite pirrigt men det ska det göra, erkände Malena när vi nådde henne på mobiltelefon under en repetitionspaus i arenan.

”La Voix” heter hennes bidrag (som vi lokalpatrioter naturligtvis ska rösta på), en låt som är skriven av Fredrik Kempe. Även han är utrustad med operadrag i sin röst och som nu via Malena Ernman ger sin storslagna kärleksförklaring till popens melodier kontra operans dramatik, som det heter i den officiella beskrivningen.

– Låten är en blandning av smått och gott och sticker ut jämfört med de övriga, men så värst mycket opera (nåja, vi har tjyvlyssnat) är det inte, säger Malena.

Hur har veckan varit, ångrar du att du ställde upp som joker i tävlingen?

– Nej, jag har bara haft kul och det hoppas jag även ha under lördagen. Först blir det genrep sen är det dags att ladda för själva finalen på veckan.

Malena avlöjar under samtalet att hon är trött och ämnar lägga sig och sova ett par timmar i sin loge. Sent festande i torsdags kväll?

– Nej, det var länge sen jag gick på fester. Sömnbristen beror på att jag har en massa melodislingor i huvudet och min make och våra små barn är med mig. Känns skönt att ha hela familjen på plats.

Redan på måndag reser Malena till Frankfurt för en solokonsert till ackompanjemang på flygel. Då frågar vi oss om hon har en lucka i sitt späckade schema för en eventuell plats i ”Andra chansen” i Norrköping nästa lördag och/eller finalen i Globen den 14 mars.

– Jodå, jag ska nog kunna vara med där också, ifall det skulle gå så bra. Jag hoppas givetvis på många röster från Sandviken och Gävle men det behövs nog en hel del till. Hur som helst så blir det spännande.

– Malena är en lysande artist och förutom genrebredd tillför hon både stjärnglans och musikalisk briljans till Melodifestivalen, har tävlingsproducenten Christer Björkman uttalat sig i ett pressmeddelande.

Till sist: Ni har väl noterat Malena Ernmans röstningsnummer: 099-230 08 (3,95 kronor) eller 099-320 08 (9,90 kronor).

Mer läsning

Annons