Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Mästarnas mästare” årets tv-program

/
  • Årets sport-tv-profil André Pops tillsammans med årets kvinnliga  programledare Anne Lundberg.

Anne Lundberg och duon Filip och Fredrik blev årets programledare på fredagens Kristallen-gala. Det tyngsta priset, årets program, gick till ”Mästarnas mästare”.

Annons

Vinnaren Ingemar Stenmark segrade igen. Skidkungen var överlägsen i ”Mästarnas mästare” och under tv-branschens stora prisgala, Kristallen, utsågs dokusåpan till årets program.

”Solsidan” från TV 4 belönades med två pris 2010 och var favorit inför årets gala.

Upphovsmannen Felix Herngren och fick dock nöja sig med priset för bästa humorprogram.

”Solsidan” har haft runt två miljoner tittare per avsnitt och upphovsmannen Felix Herngren vet varför:

– Vi har fått resurser av TV 4 för att jobba med manus. I och med ”Solsidan” har branschen insett att det är värt att satsa resurser på humor. Framgångarna för ”Solsidan” beror på att den har så hög igenkänningsfaktor och att vi har hittat en så bra mix av personer i serien, sade han.

Årets programledare blev ”Antikrundans” Anne Lundberg.

På den manliga sidan gick priset till duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson från Kanal 5, som varit nominerade flera gånger förr.

– Det är givetvis kul att vinna, men när jag vaknar i morgon kommer jag inte tänka på att jag vunnit kristallen. Det roliga är att jag och min bästa kompis belönas för vårt arbete tillsammans, sade Filip Hammar.´

Tillsammans med utmärkelsen för årets program är programledarpriserna de mest prestigefyllda eftersom vinnarna utses av Sveriges tv-tittare.

På sportsidan gick priset till SVT:s André Pops, som vann för andra året i rad.

Under de sju år som Kristallen har delats ut har SVT dominerat galan. Förra året gick 9 av 14 priser till public servicekanalernas program. I år fick SVT åtta priser, medan TV 4 fick nöja sig med fyra.

Ett särskilt hederspris tilldelades dokumentärfilmaren Tom Alandh.

Mer läsning

Annons