Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Mildred Pierce” gör entré på SVT 2

/

I kväll gör Kate Winslet och Evan Rachel Wood entré i ”Mildred Pierce”, den prisbelönade dramaserien i SVT 2.

Annons

Huvudrollen spelas av Kate Winslet, och serien bygger på en roman från 1940-talet.

Evan Rachel Wood spelar elaka dottern Veda som 20-åring – en tjej som fortsätter att göra sitt bästa för att förstöra tillvaron för mamma Mildred.

Evan Rachel Wood hade inte läst boken och inte sett filmen, men hon var inte svårövertalad när regissören Todd Haynes ringde.

– Han är en av mina favoritregissörer, och dessutom kan man ju inte tacka nej till chansen att få jobba med Kate.

Att få göra en TV-film i 30-talsmiljö var ytterligare ett dragplåster.

– Jag har alltid haft en dragning till 30-talet, speciellt modet. Själva tidsperioden var inte så kul, med depression, fattigdom, oerhörda klasskillnader.

Häromåret kunde vi se henne som vampyrdrottning i säsong två av ”True blood”.

– Det var jättekul. Den karaktären var fantastisk, så överdriven. Plötsligt fick jag ett manus och jag läste det och insåg ”jag ska dö”. Och det var en fantastisk dödsscen. Hela inspelningen var kul, massor med blod och vackra nakna människor och Alexander Skarsgård. Vad skulle kunna vara bättre än det?

Evan Rachel Wood gjorde sin första filmroll när hon var sju år gammal, och uppmärksamheten kring henne har inte blivit mindre när hon haft förhållanden med bland annat Marilyn Manson.

– Min barndom var inte normal. Och ju äldre jag blev, desto mer insåg jag att jag inte fick göra sådant som andra barn eller tonåringar gjorde. Jag gjorde ju dumheter, precis som alla andra, och jag ångrar inte att jag gjorde det, men det var jobbigt när det hamnade i tidningarna. Men en sak är säker, att om man går genom sina jobbiga år och man är tvungen att läsa om de dumheter man gör, då blir man starkare som person.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons