Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mirre slog ut Robban

/

Två tunga profiler gjorde upp om segern i ”Robinson – revanschen”. I en duell där de medtävlandes lojalitet sattes på prov slog Mariana ”Mirre” Hammarling ut Robert ”Robinson-Robban” Andersson.

Annons

”De tår man trampar på”. Så kallas den tävling som avgjorde årets säsong av TV 4:s ”Robinson”. Mot varandra ställdes således Mirre och Robban, två av det klassiska programmets största profiler. Namnet på årets tävling har fått tillägget ”revanschen” och är ett riktigt ”Robinson”-”Robinson” eftersom alla deltagare varit med i programmet tidigare.

Det visade sig att Mirre Hammarling hade de redan utslagna deltagarnas sympatier. Vinnaren döljer inte sin glädje över segern:

– Jag kände bara att shit – jag har gjort det här, jag fixade det – vad bra jag är!

Trots att han går miste om 500 000 kronor behöver Robert ”Robinson-Robban” Andersson inte deppa. Årets ”Robinson” var hans fjärde och under inspelningarna slog han det tidigare världsrekordet i antal dagar en deltagare totalt tillbringat på ”Robinson”-öar.

Det tidigare rekordet hölls av amerikanen Rob ”Big Rob” Mariano som samlat ihop till 117 dagar. Robban Andersson har nu suttit hela 126 dagar på olika tropiska tv-öar.

– Jag hade tyckt att det varit jättekul om det var jag och Susanne (Rittedal Söderblom) som gjorde upp, det är ju min bästa kompis. Men jag tyckte det var kul att tävla mot Robban för det är ett bra motstånd, säger Mirre Hammarling.

– Det största frågan är om jag är en värdig ”Robinson”-vinnare och det måste jag nog säga att jag är.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons