Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

GD:s nöjesredaktör Stefan Andersson tipsar om helgnöjen du inte ska missa.

Annons

... kvällens hyllning till Joe Hill. Det var just den 7 oktober 1879 som Joel Emmanuel Hägglund föddes i Gävle. 36 år senare avrättades han i Salt Lake City, USA. Nu återkommer succémannen från i våras, Otis Gibbs, till Gävle (Spegeln denna gång) för att göra en konsert ihop med Ola Magnell, låtskrivaren som alltid är ”ute efter något som finns bakom”. Senaste albumet ”Rolös” rankas av många som ett av hans allra bästa. Publiken kommer att få höra en kavalkad av nya och äldre Magnell-låtar och med sig har han sidekicken Carl Ekerstam.

... eurodiscon i Sandviken. Till Kharma Lounge anländer Basic Element, känt band på 1990-talet från Malmö som för närvarande består av Peter Thelenius och Jonas Wesslander. Det var Thelenius och Cesar Zamin som startade gruppen 1992 och ansökte via arbetsförmedlingen efter en sångerska och fann Zetma. 1993 fick de skivkontrakt hos EMI Records och deras första singel ”Move Me” släpptes. Denna följdes 1994 av den stora hiten ”The Promise Man” vilken bland annat blev etta på Trackslistan. Sedan dess har sångerskor kommit och gott och den senaste var Andrea Myrander, som lämnade gruppen i januari 2011. Look Twice är en annan eurodancegrupp från Malmö som slår följe med Basic Element. En trio med artistnamnen Crazy G, Wincent och Imre Öze som är aktuella med en remake på sin hit ”Move That Body”.

... ”Days of Disco” på Gävle teater i kväll. En ömsint och intim föreställning om människor och deras erfarenheter, vilka byggde ett helt fenomen. Samtidigt handlar det om en samtida koreografs personliga uppgörelse med det som kallas disco. Ett utforskande av koreografen Karttunens egen barndom och 70-talets discoera framförd av fyra dansare.

... Finland-Sverige i kväll. Blågul vinst i Helsingfors Olympiastadion och hemmamötet med Holland på tisdag blir något alldeles superextra i kampen om en plats i EM-slutspelet.

... Flamingokvintetten på Gävle teater i morgon. Ja, det är faktiskt sant att ett av Sveriges populäraste dansband genom tiderna tar plats på teaterscenen för en jubileumsföreställning.

Tummen upp

... för Sara Kreft i ”True Talent”. Tjejen från Säljemar går från klarhet till klarhet i TV 3:s talangjakt på den bästa sångrösten, fast på söndag kan det bli en ny nagelbitare.

... för Tomas Tranströmer. Inte en dag för tidigt.

... för SAIK Bandy. Vann Svenska Cupen för tredje året i följd, utan skyttekungen men med kanonförvärvet Johan Löfstedt och Super-Erik Pettersson, blott 16 år.

Tummen ner

... för AIK Hockey i måndags. Och vad sysslade den gamla Gävlebekanta tränarduon Roger Melin och Gunnar Persson med i båset. Herregud, hur kunde 7-2 bli 7-7 på nästan ingen tid alls...?

Mer läsning

Annons