Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte

/

Annons

... Black Sabbath. Det är SVT 1 som i morgon klockan 19.30 visar en brittisk musikdokumentär från 2010. ”Paranoid” är gruppens kanske mest kända skiva. Nu berättar Geezer, Ozzy och de andra hur inspelningen gick till, och ger dessutom spännande inblickar i bandets tidiga karriär. Här avslöjas hur många av Sabbaths klassiker kom till genom musikernas enastående intuition – nästan som av en slump. Sänds även i SVT2 21/8 och SVT2 22/8.

...”Gäster med gester”. I morgon (SVT 1 kl 20) är det tillbaka, den populära programserien som sändes 1982-1999 med Lennart Swahn som programledare alla säsonger. Höstens program leds av Gävlesonen Rickard Olsson. Tre veteranlag med deltagare från originallagen och tre nya lag ska tävla.

... ”Tack för musiken”. Ny serie startar i morgon kväll på SVT 1 klockan 20.45. Niklas Strömstedt möter sex artister ur Sveriges absoluta toppskikt och bjuder på musik och öppenhjärtliga samtal. Med eget band och inför publik på Maximteatern i Stockholm utlovar Niklas samtal, hemligheter, bra musik, skratt och en och annan oväntad gäst, som på något sätt funnits med i artisternas karriärer. Artisterna som porträtteras är: Eva Dahlgren, Lars Winnerbäck, Ola Salo (som är premiärgäst i morgon), Annika Norlin, Orup och Pernilla Andersson. ”Vi vill göra ett program som ger en exklusiv och ny bild av våra absolut främsta artister. Jag brinner verkligen för den här programidén”, säger Niklas Strömstedt.

... Flat Foot på Engesbergs herrgård. Ja, i morgon kväll bjuds det på rockabilly, rock’n’roll, swing, surf och blues på nämnda ställe. En sorts avslutningsfest på sommaren där det är meningen att hela huset ska gunga.

... nypremiären på GW Bistro & Bar. I flera månader har restaurangen varit stängd för upprustning av kök, toaletter och annat. Men i morgon slås dörrarna upp för dans igen och först ut i höstens lördagsprogram är dansbandet Strike.

Mer läsning

Annons